Пт, 2024-03-29, 10:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:09
До Нового року Україна може отримати фінансову допомогу в 2 млрд євро - Туск
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Глава Європейської ради Дональд Туск припустив, що Україна може отримати фіндопомогу в розмірі 2 млрд євро від ЄС, США, Канади та МВФ до кінця поточного року.

Про це він заявив в інтерв'ю "Польському радіо".

"Насправді ми маємо справу з ситуацією, яка вимагає негайної реакції, і не слід чекати до наступного року, тому що в наступному році може бути занадто пізно. Це, в першу чергу, фінансова допомога, і ми до цього готові. Це не буде така сума, якої Україна потребує, оскільки ці потреби дуже великі, але це серйозна сума", - сказав Туск.

За його словами, другим важливим елементом підтримки України є гуманітарна допомога.

"Нам допомогли... Ми, поляки, краще знаємо, яке важливе значення має допомога у критичний час", - підкреслив глава Євроради.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Порошенко запевнив главу МВФ в послідовності України у виконанні зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом. Президент закликав МВФ розглянути збільшення фінансової допомоги для України.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 922 | Додав: adminA | Теги: україна, 2 млрд євро, Нового року, Туск, фінансову допомогу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]