Ср, 2024-04-24, 22:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:38
До розгляду санкцій проти РФ Євросоюз повернеться влітку
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні заявляє, що ЄС повернеться до розгляду санкцій проти Російської Федерації влітку цього року. Про це вона заявила в понеділок, 14 березня 2016 року, по прибуттю на засідання Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу у Брюсселі, передає УНІАН.

Могеріні повідомила про основні теми, які сьогодні обговорюватимуться на зустрічі Ради ЄС. До порядку денного внесено розгляд відносин з РФ.

"Вже більше року ми не розглядали відносини ЄС-Росія на порядку денному Ради ЄС (за участі міністрів закордонних справ). Обговорення не стосуватиметься санкцій, які ми продовжили лише кілька днів тому, і ми повернемося до економічних санкцій пізніше, під час літнього засідання Європейської Ради", - зауважила верховний представник ЄС.

При цьому вона сказала, що сьогодні буде розглянуто поточні відносини ЄС з РФ.

За словами Могеріні, йдеться про спільне розуміння і визначення керівних принципів у двосторонніх відносинах Росії з Європейським Союзом та з країнами-членами ЄС.

Щодо України, то, за інформацією ЗМІ, керівні органи ЄС вимагають від офіційного Києва до кінця березня ухвалити виборчий закон для ОРДЛО, а самі місцеві вибори провести не пізніше червня. Відповідний законопроект Адміністрацією президента начебто доручено розробляти представникові глави держави у Верховній Раді Руслану Князевичу.

Довідка

30 грудня 2015 року відбулися телефонні переговори лідерів "нормандської четвірки" (України, Росії, Німеччини та Франції). Сторони домовилися про продовження Мінських угод і нову зустріч міністрів закордонних справ у січні 2016 року.

Представник України у тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Роман Безсмертний заявив, що з 1 січня розпочався "процес Мінськ-3".

11 січня в Київ прилітав російський представник на Мінських переговорах, колишній спікер Держдуми РФ Борис Гризлов. За інформацією ЗМІ, він провів таємну зустріч з президентом України Петром Порошенком.

13 січня президент України провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом. Серед іншого порушувалося питання про модальності виборів на окупованому Донбасі.

Того ж дня президенти США і РФ Барак Обама і Володимир Путін також обговорили це питання.

15 січня помічниця державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд прибула з Литви в Калінінградську область РФ, де у неї відбулася зустріч з помічником президента Росії Владиславом Сурковим. Консультації проходили в закритому режимі. Після завершення переговорів сторони утрималися від коментарів.

18 січня представники канцлера Німеччини і президента Франції відвідали Київ. Також вони мали провести переговори у Москві.

1 лютого Порошенко і Меркель у Берліні узгодили позиції щодо виконання Мінських домовленостей. Канцлер заявила, що санкції проти РФ будуть збережені, поки Росія не виконає Мінських домовленостей.

2 лютого Меркель провела телефонну розмову з Путіним і закликала його вплинути на окупантів Донбасу.

Зазначимо, санкції і низькі ціни на нафту загрожують Росії дефолтом. Багато експертів вважають, що заради порятунку економіки Кремль змінить агресивну на "примиренську" політику і може залишити окупований Донбас.

При цьому Росія намагається домогтися для окупованих районів Донбас "особливого статусу" в українській Конституції, але офіційний Київ відмовляється йти на такий крок.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: Євросоюз, РФ, розгляд санкцій, Влітку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]