Сб, 2024-04-20, 08:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:55
До США полетіла Меркель, де обговорить врегулювання на сході України і Nord Stream 2
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Канцлер ФРН Ангела Меркель відбула до США з візитом, під час якого обговорить, серед іншого, українську тематику.

Програма візиту розпочнеться вранці 15 липня сніданком та обміном думками з віцепрезидентом США Камілою Гарріс, поінформував прессеретар федерального уряду Штеффен Зайберт.

Головні переговори - з президентом США Джо Байденом - заплановані на другу половину дня. Обидва лідери проведуть пресконференцію за результатами перемовин.

Серед тем обговорення – доля проєкту «Північний потік 2», мирне врегулювання на сході України, відносини з Росією та Китаєм, зміни клімату, боротьба з пандемією тощо.

Глава уряду ФРН також відвідає Університет Джона Гопкінса, де отримає почесний ступінь доктора цього наукового закладу. Для Меркель це буде 18-та за рахунком наукова ступень почесного доктора.

Окрім того, запланована зустріч з представниками американського бізнесу.

Нинішній візит до США, по суті одноденний, стане останнім для Меркель на посаді федерального канцлера ФРН. Після вересневих парламентських виборів вона залишає велику політику.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 633 | Додав: adminA | Теги: врегулювання на сході України і Nor, США, Меркель | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]