Пт, 2024-05-03, 19:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:11
До запуску готується міжзоряний картографічний зонд NASA
Інші останні Новини світу науки і технологій

Інженери NASA завершили важливу віху в розробці космічного корабля Interstellar Mapping and Acceleration Probe (IMAP). Зараз він переходить від розробки та проєктування до етапу складання, тестування та інтеграції, плануючи запуск наприкінці весни 2025 року. Після запуску космічний корабель полетить до точки Лагранжа Земля-Сонце L1 і проаналізує, як сонце 39 Сонячний вітер взаємодіє із зарядженими частинками, що походять із-за меж Сонячної системи.

IMAP розроблятиме відкриття та висновки, зроблені двома космічними кораблями «Вояджер» і дослідником міжзоряних кордонів (IBEX), і допоможе досліджувати дві найважливіші головні проблеми геліофізики: енергію заряджених частинок від сонця та взаємодія сонячного вітру на його межі з міжзоряним простором.

Місія нанесе на карту межі геліосфери — електромагнітної бульбашки, що оточує та захищає нашу Сонячну систему — та допоможе дослідникам краще зрозуміти межі геліосфери. У цьому регіоні постійний потік частинок від нашого Сонця, званий сонячним вітром, стикається з речовиною з решти галактики. Це зіткнення обмежує кількість шкідливого космічного випромінювання, що надходить у геліосферу.

Це також допоможе вирішити дебати щодо фактичної форми геліосфери. Дослідження 2020 року з використанням даних кількох космічних кораблів припустило, що сонячна бульбашка впливу може мати форму спущеного круасана, а не форму комети з довгим хвостом, яка була раніше.

Космічний корабель буде розміщено на відстані приблизно 1,5 мільйона кілометрів (1 мільйон миль) від Землі та збиратиме й аналізуватиме частинки, які пролітають, щоб допомогти скласти схему та зрозуміти діапазон частинок у міжпланетному просторі.

Віха, яку нещодавно досягла місія IMAP, називається Key Decision Point D, що дозволяє місії перейти від розробки та проєктування до фази тестування та інтеграції. Заплановану дату запуску перенесено на місяць назад, з кінця квітня до травня 2025 року, щоб переконатися, що команда проекту має достатні ресурси для «подолання ризиків і технічних складнощів під час системної інтеграції та тестування» NASA повідомило в нещодавній публікації в блозі місії.

Зараз космічний корабель збирається в чистій кімнаті в лабораторії прикладної фізики Джона Гопкінса в Лорелі, штат Меріленд. Є пряма цілодобова стрічка, де ви можете спостерігати за складанням, інтеграцією та тестуванням.

Протягом наступних кількох місяців інженери встановлять електроніку, комунікаційні системи, теплові системи, силову установку, батареї та багато іншого розпочне тестування, перш ніж його буде відправлено до Центру космічних польотів імені Годдарда NASA для остаточного тестування перед запуском. космічний корабель для роботи космічного корабля. Крім того, незабаром усі 10 інструментів IMAP почнуть надходити з усього світу та почергово інтегруватись із космічним кораблем.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 257 | Додав: admin | Теги: зонд, запуск, NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]