Чт, 2024-04-25, 12:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:47
Доба в зоні АТО - без втрат, двох бійців поранено. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

 Протягом минулої доби у зоні АТО жертв серед військових немає, двох бійців поранено.

Про це на брифінгу сьогодні, 24 січня, повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, на Донецькому напрямку тривають бойові дії низької інтенсивності - по всій лінії фронту, окрім району Світлодарської дуги.

"Важке озброєння противник не застосовував, найбільша кількість ворожих обстрілів припадає на район Донецького аеропорту. При цьому в Опитному та Зайцевому військові ЗСУ потрапили під снайперський обстріл бойовиків", - зазначив Мотузяник.

Також він додав, що на Маріупольському напрямку усі обстріли з боку бойовиків були прицільними.

"Ворог застосовував стрілецьку зброю та гранатомети, у Мар'їнці працювали снайпери, а у Старогнатівці зафіксовано потужний мінометний обстріл сил АТО з боку бойовиків", - додав Мотузяник.

Бойовики порушили режим тиші й у Широкиному.

Крім того, був зафіксований безпілотник супротивника над селом Красноталівка, що вів розвідку на висоті близько 1 тис. метрів.

Відзначимо, учора повідомлялося, що за добу в зоні АТО загинув один український військовий, ще одного було поранено.

Раніше повідомлялося, що основні бойові дії в зоні АТО розгортаються на Донецькому напрямку - там бойовиками була здійснена серія збройних провокацій на відрізку від Авдіївки до Пісків. Крім того, розвідка зазначала, що в районі міста Торез почали навчання танкові і мотострілкові підрозділи 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ. Після тривалого часу провокативних обстрілів сил АТО ситуацію на лінії розмежування можна охарактеризувати як "бойові дії низької інтенсивності".

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що терористичні угруповання на Донбасі хочуть захопити більше території, але Україна готова дати їм відсіч. "Якщо вони будуть порушувати Мінські угоди і будуть вести себе агресивно, перейдуть у наступ, то нам є чим їм відповідати", - сказав міністр.

Нагадаємо, 13 січня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення режиму тиші, який повинен був запроваджений негайно. Перед цим у Мінську, 22 грудня 2015 року (того ж дня, коли бойовики увійшли до села Комінтернове, що лежить у "сірій зоні" поблизу Маріуполя), була досягнута домовленість про припинення вогню в ніч проти 23 грудня. Однак через 11 годин після досягнення такої домовленості бойовики застосували проти сил АТО "Гради".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: двох бійців поранено, зона АТО, без втрат, Доба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]