Чт, 2024-04-25, 22:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:23
Договір про ЗВТ підписав Казахстан та запровадив для України нові обмеження
Інші останні Економічні новини
Сенат парламенту Казахстану прийняв Закон "Про ратифікацію Договору про зону вільної торгівлі". Положеннями договору передбачається збереження мит щодо імпорту українського цукру і горілки, експорту на нафтопродукти і метали, передають "РИА Новости".

Метою договору є формування умов для вільного просування товарів між країнами СНД і вдосконалення правової бази міждержавних відносин з урахуванням принципів СОТ, випливає з висновку комітету з економічного розвитку та підприємництва палати парламенту.

"Положення договору визначають безмитну торгівлю практично всіма товарами, за винятком окремих їх видів. Так, будуть застосовуватися мита щодо імпорту з України білого цукру і горілки", - йдеться в пояснювальній записці профільного комітету сенату, поширеній на пленарному засіданні в четвер.

Крім того, договір закріпить право Казахстану застосовувати експортні мита на окремі види товарів, з-поміж яких нафтопродукти, брухт чорних і кольорових металів, насіння ріпаку та соняшнику, природний газ та інші гази тощо.

Договір, підписаний у Санкт-Петербурзі 18 жовтня 2011 року вісьмома країнами - Росією, Вірменією, Бєларуссю, Казахстаном, Киргизстаном, Молдовою, Таджикистаном і Україною, розроблений для завершення введення повномасштабного режиму вільної торгівлі, передбаченого як пріоритетного напрямку Концепції подальшого розвитку СНД.

Закон про ратифікацію направляється на підпис президентові Казахстану Нурсултану Назарбаєву. Документ вважатиметься таким, що набрав чинності, після підписання його президентом і публікації в офіційних ЗМІ.

20 вересня угода про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності Незалежних Держав для України, Росії та Бєларусі набула чинності.

Угодою визначається, що сторони не застосовують стосовно одна одної мит та інших їм еквівалентних платежів за винятком перерахованих у доповненнях до угоди вилучень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: України нові обмеження, казахстан, ЗВТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]