Чт, 2024-04-18, 19:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:27
Документ про об'єднання опозиції готовий і містить чотири основних завдання
Інші останні Політичні новини

У розпорядженні "КоммерсантЪ-Украина" є фінальна редакція документа, який буде схвалено 22 січня в День Соборності на Софійській площі в Києві, де заплановано акцію опозиційних сил.

Документ має назву "Угода про спільні дії Об'єднаної опозиції України". У преамбулі сказано, що "повноцінна реалізація політичних і соціальних прав громадян України неможлива без усунення нинішнього режиму Януковича" і що реальною можливістю провести зміну влади конституційним шляхом стануть вибори до Верховної Ради, призначені на 28 жовтня цього року.

Нагадаємо, що лідери партій "Батьківщина", "Фронт змін", ВО "Свобода" і низки інших політичних сил закликали супротивників чинної влади об'єднати зусилля та спільно діяти на парламентських виборах 2012 року, зокрема узгодити список кандидатів по мажоритарних округах.

За планом об'єднання опозиційних сил відбудеться 22 січня у День Соборності і Свободи.

Раніше лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко заявляв про цей документ:" Там фактично мова йде про підписання пакту про ненапад у стані опозиції, про виключення взаємних звинувачень. Там не йдеться про спільні списки на парламентських виборах або об'єднання політичних сил".
 
У тексті "Угоди" зазначаються 4 головні завдання, що ставить перед собою опозиція. Політичні сили, які підпишуться під цим документом, беруть на себе обов'язок "погоджувати загальні політичні принципи і підходи", з якими вони йдуть на вибори. Крім цього, вони повинні узгоджувати між собою дії на всіх етапах: від висунення кандидатів і до підбиття підсумків виборів.

"Зокрема йдеться і про узгодження кандидатур членів окружних і дільничних виборчих комісій, спостерігачів і забезпечення їхньої ефективної роботи", - йдеться в документі.

Опозиція зобов'язується сформувати єдиний список кандидатів у народні депутати, які будуть йти по мажоритарних округах за принципом "один округ - один кандидат від Об'єднаної опозиції". При цьому називається перелік якостей, якими повинен володіти кандидат: "порядність, принциповість, професіоналізм, громадський авторитет і бездоганна репутація".

Останнє завдання стосується дій опозиції після виборів. У випадку перемоги "Об'єднана опозиція створює парламентську більшість і починає процес формування нової української влади".
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1123 | Додав: adminA | Теги: Документ про об'єднання опозиції го | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]