Пт, 2024-04-19, 20:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:37
Документи на землю у Харкові та Севастополі тепер можна оформити он-лайн
Інші останні Новини з регіонів України

Харків'яни зможуть оформляти документи на землю в режимі онлайн і без участі чиновників. Харківську область і Севастополь вибрали майданчиком для експерименту - впровадження технології з оформлення документації на земельні ділянки, повідомляє газета "Сегодня".

"Пілотну програму в обраних регіонах почнуть впроваджувати найближчим часом, на замовлення Держкомітету України із земельних ресурсів. Цим займеться міжнародна компанія LCH, - розповів голова облради Сергій Чернов. - Це має виключити вплив людського фактора. Клієнт зможе контролювати виконання своєї заявки в інтернеті".

Зараз йде підготовка фахівців, які будуть супроводжувати цей проект на обласному та районному рівнях. Якщо експеримент виявиться успішним - програму впровадять на всій території Україні до кінця року. "Таке нововведення дозволить навести порядок у сфері земельних ресурсів, покладе край чергам і наріканням людей на неефективну роботу землевпорядних органів", - упевнений Чернов.

Нагадаємо, 18 березня в Києві були зареєстровані два випадки затримання при отриманні хабара в момент оформлення дозвільної документації на аренду.

Нагадаємо, в червні 2011 року "на гарячому" під час отримання хабара в сумі 240 тис доларів були затримані чиновник і посередник. У таку суму чиновник оцінив надання висновку про погодження генплану розширення меж села Княжичі на Київщині. За даними ЗМІ, чиновником-хабарником виявився Ігор Осипенко, депутат від Партії регіонів .


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1048 | Додав: adminA | Теги: Землю, Севастополі документи, харкові, он-лайн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]