Пт, 2024-03-29, 12:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:52
Домовилися про спільне фінансування розробок в IT Кабмін та UVCA
Інші останні Економічні новини

Під час учорашньої зустрічі з представниками Української асоціації венчурного та приватного капіталу (UVCA) прем’єр-міністр Гройсман заявив про створення великого фонду  для підтримки українських стартапів, передає Новое время.

Сторони домовилися про спільне фінансування Фонду фондів за рахунок державної скарбниці та коштом крупних міжнародних інвесторів. За даними НВ Бізнес, внесок Кабінету міністрів у майбутній фонд може скласти щонайменше $10 млн.

За словами Гройсмана, уряд особливо зацікавлений в розвитку низки галузей вітчизняної економіки за допомогою новітніх технологій. Зокрема, він виділив IT-сферу, кібербезпеку, військові та технології подвійного призначення.

UVCA запропонувала створити Фонд фондів для залучення на конкурсній основі коштів у вже присутні на ринку та нові венчурні фонди. Які будуть фінансувати понад 3 тис. вже наявних українських стартапів.

"Даний фінансовий інструмент використовується майже всіма країнами Європи протягом останніх 20 років і вже довів свою успішність", - підкреслив Андрій Колодюк, голова ради директорів UVCA.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 696 | Додав: adminA | Теги: Кабмін та UVCA, IT, спільне фінансування розробок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]