Пт, 2024-03-29, 04:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:01
Домовилися про військову співпрацю Франція і Китай: про що мова
Інші останні Новини Європейського Союзу

Триденний візит Макрона до Китаю не обійшовся без конкретних домовленостей.

Франція і Китай досягли певних домовленостей про розвиток співпраці у військовій сфері. Це стало одним з підсумків візиту до Пекіна французького президента Еммануеля Макрона.

Так, в спільній декларації Франції і Китаю за підсумками візиту сказано, що Південний театр Народно-визвольної армії Китаю, який відповідає за Південно-Китайське море, буде "поглиблювати діалог" з Азіатсько-Тихоокеанським командуванням французьких сил.

У коментарі для Politico, неназваний представник адміністрації французького президента заявив, що мова йде про домовленості про "повагу морського права" і не більше того.

"У нас є військово-морський флот, який патрулює регіон, Тихий океан і Південно-Китайське море: це означає проходження суден, які повинні поважати морське право, поважати кордони, а також свободу судноплавства. Ось що ми маємо на увазі", — сказав чиновник, не уповноважений виступати публічно.

Візит Макрона до Китаю і проблема Південно-Китайського моря

Протягом трьох останніх днів президент Франції перебуває з офіційним візитом у Китаї. Основною темою візиту заявлені переговори по темі врегулювання російсько-української війни. Зокрема Макрон закликав Сі Цзіньпіня привести росію до тями.

Однак у своїх публічних заявах китайський лідер обмежився загальними формулюваннями про необхідність мирного діалогу, поваги інтересів усіх сторін і дотримання правил ведення війни. На думку сторонніх спостерігачів, Макрону не вдалося переконати Сі Цзіньпіня, і той як і раніше вважає Україну власністю росії.

Сам візит французького лідера в Пекін проходить на тлі чергового витка напруженості у відносинах між США і Китаєм, в тому числі через Тайвань і активних спроб Пекіна взяти під свій контроль Південно-Китайське море, з чим не згодні сусіди Китаю і Вашингтон. Американські військові кораблі регулярно проходять через акваторії, які Китай в односторонньому порядку оголосив своїми територіальними водами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 336 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]