Вт, 2024-04-23, 09:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:01
Домовилися просунути вперед мінський процес Меркель і Макрон
Інші останні Новини Європейського Союзу

Німецький канцлер Ангела Меркель і французький президент Емманюель Макрон заявили про намір просунути стагнуючий політичний процес по Донбасу способом, "який задовольнить Україну".

Про це глава німецького уряду заявила після дискусій на саміті ЄС з питань зовнішньої політики, а також брюссельських переговорів з господарем Єлисейського палацу, пише Укрінформ.

"Ми (Німеччина та Франція, - ред.) отримали хорошу підтримку для того, щоб продовжити мінський процес і, незважаючи ні на що, зробити все можливе, щоб дійсно просунути політичний процес в дусі, який буде прийнятний для України", - наголосила вона.

При цьому учасники зустрічі в столиці Євросоюзу, за словами Меркель, висловили жаль з приводу "занадто малих кроків" щодо врегулювання та того, що режим припинення вогню постійно порушується, що, своєю чергою, позбавляє учасників переговорів "гарної основи для продовження політичного процесу".

Тому, пояснила канцлер, всі керівники ЄС одноголосно погодилися з тим, що повинні за цих умов продовжити санкції проти держави-окупанта Росії.

Меркель зазначила, що вчорашні переговори - хороший стимул для "часто виснажливої роботи", яку Берлін і Париж проводять в нормандському форматі, і пообіцяла, що її буде продовжено.

За словами канцлера, у неї була можливість "серйозно поговорити" з Макроном про те, як виконуються мінські угоди, а також щодо перспектив нормандського формату.

У нормандському форматі участь приймають французький і український президенти Емманюель Макрон і Петро Порошенко, німецький канцлер Ангела Меркель, а також лідер держави-окупанта РФ Володимир Путін.

26 червня 2017 року в Єлисейському палаці відбудеться зустріч президентів Порошенка і Макрона.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 748 | Додав: adminA | Теги: вперед мінський процес, Меркель і Макрон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]