Чт, 2024-03-28, 18:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:31
Допомогти конфіскувати 1,5 млрд доларів оточення Януковича в "Ощадбанку" Яценюк просить Раду
Інші останні Кримінальні новини

Кошти для підвищення соціальних стандартів у 2016 році вище запланованого в бюджеті 12% -го рівня в даний час відсутні, однак вони можуть з'явитися в разі конфіскації 1,5 млрд доларів арештованих коштів оточення Віктора Януковича, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на "Годині уряду" у Верховній Раді в п'ятницю.

"Я скажу вам відверто: зараз, на даному етапі, додаткового ресурсу у нас немає", - сказав прем'єр.

Яценюк закликав депутатів прийняти закон, який дозволить правоохоронним органам конфіскувати 1,5 млрд доларів, що належали попередній владі, які, за словами прем'єра, зберігаються на рахунках "Ощадбанку".

Глава уряду зазначив, що відразу ж після конфіскації цих коштів вони будуть зараховані до державного бюджету та спрямовані не тільки на підвищення соцстандартів, а й на фінансування армії, створення нових робочих місць.

Коментуючи поточний стан виконання державного бюджету, Яценюк зазначив, що в зв'язку з істотним падінням цін на нафту і обвалом цін на основні експортні позиції України уряду буде дуже складно виконати держбюджет у 2016 році.

За його словами, якщо ситуація з бюджетом буде краща за очікувану, то додаткові доходи будуть спрямовані на індексацію соціальних виплат.

Раніше Яценюк заявив, що уряд звертався до органів прокуратури та правоохоронних органів з тим, щоб завершити справу про фактичну конфіскацію близько 1,5 млрд доларів активів режиму Януковича, які заарештовані рішенням Держфінмоніторингу та судовими рішеннями, які тепер знаходяться безпосередньо в Україні.

"Сума в розмірі 1,5 млрд доларів вже фактично є частиною закону про бюджет. Це кошти, які йдуть від конфіскату безпосередньо в доходи держбюджету", - заявив Яценюк.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: Рада$IMAGE1-left$, 5 млрд дол. Янукович, конфіскація, Ощадбанк, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]