Пн, 2024-04-29, 10:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:21
Доступ до онлайн-купівлі ОВДП отримали іноземці
Інші останні Новини України

Відтепер іноземні інвестори-фізичні особи можуть онлайн купувати українські ОВДП. Наразі нерезиденти можуть пройти віддалену реєстрацію у брокера та купувати й продавати облігації внутрішньої державної позики так само, як зараз це роблять громадяни України. Що важливо, послуга буде недоступна резидентам рф та білорусі. Про це повідомляє Міністерство фінансів.

З початком повномасштабної агресії рф проти України багато іноземних громадян висловили бажання підтримати Україну шляхом купівлі державних облігацій без необхідності фізичної присутності в Україні. На той час такої можливості в Україні не було через відсутність необхідного для онлайн операцій нормативного поля та технічних рішень. Тепер, завдяки спільній роботі учасників ринку з Міністерством фінансів України, НКЦПФР та НБУ, ринок ОВДП для іноземців-фізичних осіб став доступним віддалено.

Податок на прибуток від ОВДП в Україні відсутній. Детальніше про всі умови купівлі державних облігацій.

"Ми раді повідомити, що перший український брокер успішно завершив проект з надання дистанційного доступу до ОВДП для фізичних осіб-нерезидентів. Це дозволить іноземним громадянам підтримувати нас в нашій боротьбі з агресором шляхом інвестиції в нашу перемогу. Державні облігації є другим за розміром джерелом фінансування державного бюджету України в цьому році і ми націлені продовжувати працювати над розширенням доступу до цього ринку для всіх типів інвесторів", — прокоментував урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

Наразі можливість купувати ОВДП онлайн мають громадяни країн ЄС, Великобританії, США, Канади, Ізраїлю, Австралії, Японії та інших. Реєстрація інвесторів з деяких країн може потребувати більше часу через різницю в правовому полі різних країн та особливості роботи їхніх мобільних операторів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 333 | Додав: admin | Теги: доступ, онлайн, Купівля, овдп | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]