Ср, 2024-04-24, 05:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:20
Друге читання законопроєкту 7588, який зупиняє "сірі схеми" з державними сільгоспземлями, Рада провалила - Шабунін
Інші останні Економічні новини

Наразі законопроєкт 7588 відправили на повторне друге читання. Про це повідомив глава ЦПК Віталій Шабунін.

"Верховна Рада провалила друге читання законопроєкту 7588, який дозволяє зупинити дерибан с/г земель держпідприємств. Але депутати все ще мають шанс виправитися. 121 нардепи, присутні у залі, просто утрималися чи взагалі не голосували за цей законопроєкт, чим фактично підтримали продовження земельних схем", - йдеться в повідомленні.

"Для розуміння проблеми – в Україні такої землі 728 тисяч гектарів. Десь половина з них належить Нацакадемії аграрних наук. І має використовуватися у цілях науки і новацій. Але про успіхи Нацакадемії у цих "новаціях" Google вам не розповість. Натомість новин про корупційні оборудки її керівництва з землею – безліч", - додав Шабунін.

Глава ЦПК нагадав, що минулого серпня НАБУ викрило одного з керівників ДП з системи Нацакадемії на розкраданні землі на 11,6 млн грн. Також розслідування про те, як керівництво Нацакадемії отримує для себе і родичів державну землю знімали у 2019 році журналісти "Схем".

"Повертаючись до законопроєкту. Його мета – прикрити ці сірі схеми. Та дозволити здавати державні землі в оренду через Prozorro.Продажі. Так прибуток від цього отримає держава, а не схемщики з Нацакадемії. А ми з вами зможемо контролювати – хто і як використовує наші землі. Шанс виправитися нардепи отримають вже зовсім скоро. Бо законопроєкт 7588 відправили на повторне друге читання", - підсумував Шабунін.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 359 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]