Чт, 2024-04-18, 21:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:06
Друзі по нещастю: Європа розширила санкції проти Бєларусі і Сирії
Інші останні Новини світу

Голови МЗС 27 країн-членів Євросоюзу у п'ятницю, 23 березня, погодилися на розширення "точкових" санкцій проти Бєларусі та Сирії, передає РИА "Новости".

Зокрема, ЄС додав у новій редакції свого бєларуського "чорного списку" ще 12 осіб і 29 організацій, деякі з яких пов'язані з відомим підприємцем Юрієм Чижем.

Напередодні ЗМІ повідомляли, що влада ЄС додатково внесла до "чорного списку" ще 12 громадян Бєларусі та 29 організацій і компаній, які, на їхню думку, причетні до порушень прав людини у країні.

Зазначимо, що голови МЗС 27 країн Євросоюзу схвалили 28 лютого розширення санкцій проти бєларуських посадових осіб, яких у ЄС вважають відповідальними за порушення прав людини.

"Рада (ЄС із загальних справ) додала 21 людину, відповідальну за утиски громадянського суспільства і демократичної опозиції у Бєларусі, до списку тих, кому забороняється в'їзд (до ЄС) і чиї активи заморожуються", - повідомили у Раді.

2 березня ЄС вирішив посилити санкції проти Бєларусі.

Крім того, на засіданні у Брюсселі голови МЗС країн-членів Євросоюзу також погодилися на розширення "точкових" санкцій проти Сирії. За даними дипломатичних джерел, до списку потрапили мати президента Сирії Башара Асада Аніса Махлуф, його дружина Асма Асад та ще два члени його сім'ї.

За інформацією європейських ЗМІ, до "чорного списку" внесено майже 150 представників влади у Сирії та близьких до сирійському уряду структур, з-поміж них національна авіакомпанія, Центробанк та низка експортних організацій.

Варто зазначити, що в травні минулого року США і Євросоюз вже вживали санкції до сирійського режиму. Зокрема, американський президент Барак Обама віддав розпорядження заморозити рахунки Асада і високопоставлених сирійських чиновників, які можуть перебувати в банках Сполучених Штатів, а також заборонив американським громадянам, компаніям та організаціям підтримувати з особами, які підпали під санкції, будь-які ділові відносини.

Санкції ЄС охоплювали заморожування активів і візову заборону для 13 чиновників, а також запровадження ембарго на експорт до Сирії зброї та інших засобів, які можуть бути використані для внутрішніх репресій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 996 | Додав: adminA | Теги: Бєларусі, Європа розширила санкції, нещастю, Сирії, друзі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]