Вт, 2024-04-23, 19:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:38
Джонсон і Трюдо записали звернення до Зеленського та українців - "Захоплюємося вашою боротьбою"
Інші останні Новини світу

Джонсон та Трюдо на саміті Великої сімки записали звернення до Зеленського. Лідери пообіцяли ще більшу підтримку Україні.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та прем'єр Канади Джастін Трюдо, перебуваючи на саміті G7, записали відеозвернення до президента України Володимира Зеленського.

Відео опублікувала пресслужба Даунінг-стріт:

Boris Johnson & Justin Trudeau's message to Volodymyr Zelenskyy10 Downing Street

"Ми тут на зустрічі «Великої сімки» у Німеччині, але є один світовий лідер, який сьогодні не може бути тут із нами. Це наш друг і колега – Володимир Зеленський", – сказав Джонсон, наголосивши, що Україна зараз бореться проти неспровокованої агресії путіна.

Трюдо у зверненні сказав, що всі українці героїчно борються за свою землю, принципи та цінності демократії.

"На зустрічі G7 ми висловлюємо ще більшу підтримку України, ще півмільярда фунтів гарантій позики. Щоб разом ми санкціонували ще більше російських олігархів, пов'язаних із путіним, а також запровадили обмеження на експорт російського золота вартістю 13,5 млрд фунтів», – заявив британський прем'єр.

Трюдо, у свою чергу, пообіцяв, що G7 посилить санкції проти росії, посилить фінансову, економічну та військову підтримку України. "Українці продовжують боротися за захист наших цінностей та захищати свою країну. Наш меседж до Володимира Зеленського та всього народу України: ми захоплюємося вашою боротьбою, віримо, що ця боротьба повністю законна та потрібна нашому світу. Ми підтримуємо вас та продовжимо цей курс. Слава Україні! Героям слава!" – підсумували лідери.

Нагадаємо, ЗМІ з посиланням на проєкт підсумкової заяви саміту G7 писали, що "Велика сімка" візьме на себе зобов'язання надавати Україні безстрокову підтримку у війні проти росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 347 | Додав: adminA | Теги: Джонсон і Трюдо, звернення, Зеленський, українці, «Захоплюємося вашою боротьбою» | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]