Пт, 2024-04-19, 08:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

06:56
Єдиний силовий підрозділ за зразком американського SWAT створять на базі добровольчих батальйонів
Інші останні Надзвичайні новини

У рамках реформування Міністерства внутрішніх справ України буде створено єдиний силовий підрозділ, основу якого складуть добровольчі батальйони МВС, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

На прес-конференції в четвер, 2 жовтня, в Києві керівник відомства розповів, що наступного тижня на засіданні Кабінету міністрів обговорюватиметься питання реформи МВС, в тому числі питання створення єдиного силового спецпідрозділу, а також буде припинено роботу численних спецпідрозділів МВС, передає "Інтерфакс-Україна".

"Буде створено один великий єдиний спецпідрозділ на всю країну. Якщо хочете аналогію, то це за типом американського SWAT. І ми припускаємо, що значна частина батальйонів, більшість з цих хлопців, я думаю, і складуть основу цього підрозділу", - повідомив міністр.

Значна частина найбільш підготовлених бійців, як припускає Аваков, перейде до складу Національної гвардії і в "складі спецоперацій буде удосконалювати свій професіоналізм".

Нагадаємо, наприкінці серпня міністр оборони України Валерій Гелетей заявив про створення спеціальної служби Міноборони для виявлення ворожої агентури та фактів невиконання бойових наказів у міністерстві і Збройних Силах України: "Вона буде дещо подібна до СМЕРШ, і працюватиме в першу чергу на передовій і в органах військового управління".

Довідка

SWAT (Special Weapons Assault Team – штурмова група зі спецозброєнням; тепер Special Weapons And Tactics – спеціальна зброя і тактика) – підрозділи в американських правоохоронних органах, які використовують легке озброєння армійського типу та спеціальні тактики в операціях з високим ризиком, в яких потрібні здібності та навички, що виходять за рамки можливостей звичайних поліцейських.

Задачі SWAT: порятунок заручників; забезпечення периметра безпеки проти снайперів під час візитів державних осіб; забезпечення більшої вогневої міці в деяких ситуаціях, зокрема проти підозрюваних, що забарикадувалися; порятунок поліцейських і цивільних, які потрапили під обстріл; контртерористичні операції в містах США; вирішення ситуацій, що характеризуються високим ризиком при мінімумі смертей, поранень і пошкоджень власності; вирішення ситуацій з особами, що забарикадувалися (для цього спеціально створена Hostage Barricade Team); стабілізація ситуацій, що характеризуються високим ризиком з самогубцями; забезпечення підтримки у рейдах проти наркомафії, арештах за судовим ордером, обшуках підозрюваних; забезпечення підтримки на випадок особливих подій; стабілізація небезпечних ситуацій у зіткненні зі злочинцями (такими як расисти, серійні вбивці, гангстери); боротьба з вуличними заворушеннями.

Спорядження команд SWAT розроблено для різноманітних особливих ситуацій, включаючи ближній бій у міському середовищі. За всього широкого розмаїття зброї команд SWAT найбільш часто використовуються пістолети-кулемети, автомати, рушниці і снайперські гвинтівки. Допоміжні тактичні засоби – це поліцейські собаки, світлошумові гранати і гранати зі сльозогінним газом. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: силовий підрозділ, зразком американського SWAT, базі добровольчих батальйонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]