Чт, 2024-03-28, 23:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Весь Архів новин

20:48
Експерти Moody's приїхали в Харків для моніторингу інвестиційних можливостей міста
Інші останні Економічні новини


Експерти рейтингового агентства Moody's приїхали до Харкова для проведення чергового моніторингу інвестиційних можливостей міста, за результатами якого агентство підтвердить або відновить поточну міжнародну рейтингову оцінку, повідомив заступник міського голови Харкова Михайло Фатєєв.

"Вони щорічно переглядають рейтинги, зокрема щодо міста Харкова. Для цього вони дуже детально аналізують економічну ситуацію в місті Харкові, дають комплексну оцінку", - сказав М.Фатєєв журналістам.

 

Він нагадав також, що інше міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинг Харкова за результатами аналогічного візиту в липні цього року.

 

"Рейтингове агентство Fitch Ratings цього року підтвердило рейтинг міста Харкова на рівні суверенного рейтингу. Тобто на сьогодні ми маємо максимально можливий рейтинг міста Харкова, оскільки, за правилами рейтингових агентств, рейтинг території не може бути вищим за суверенний рейтинг країни", - наголосив М.Фатєєв.

 

Як повідомляє прес-служба Харківської міськради, експерти рейтингового агентства Moody's високо оцінили розвиток Харкова.

 

"Я хочу особливо відзначити, що управління містом із погляду фінансів і міського господарства якісно покращилося. Становище Харкова на рейтинговій шкалі могло б бути набагато вищим, але поки що його стримує рейтинг країни. Думаю, у міру зростання національного рейтингу Харків також рухатиметься вгору, тому що великий потенціал міста очевидний", - наводить слова віце-президента міжнародного рейтингового агентства Moody's - головного аналітика агентства Олександра Проклова прес-служба Харківської міськради.

 

Експерти Moody's зустрілися із заступником міського голови Харкова М.Фатєєвим, керівниками та фахівцями департаменту економіки та комунального майна, департаменту бюджету та фінансів, департаменту підприємництва та споживчого ринку, департаменту транспорту та зв'язку, департаментів комунального та житлового господарства Харківської міської ради. Крім того, експерти Moody's відвідали Єдиний дозвільний центр та основні спортивні, транспортні та туристичні об'єкти інфраструктури міста.

 

Як повідомлялося, Харків співпрацює з двома великими міжнародними рейтинговими агентствами Moody's та Fitch Ratings.

 

У жовтні 2010 року міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service поліпшило прогноз рейтингів емітента в іноземній та національній валюті "В2" Києва, Харкова і Бердянська (Запорізька обл.) з "негативного" на "стабільний".

 

"Рейтингова дія йде за рішенням Moody's 11 жовтня 2010 року про зміну прогнозу суверенного рейтингу України "В2" з "негативного" на "стабільний". Крім того, прогноз відбиває поліпшення індивідуальних кредитних характеристик муніципалітетів, підтриманих економічним відновленням і самих міст, і країни", - йшлося в повідомленні агентства.

 

22 липня цього року за результатами рейтингової зустрічі, яка відбулася 5 липня в Харкові, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги міста Харкова в іноземній та національній валюті на рівні "B", а також короткостроковий рейтинг в іноземній валюті на рівні "B" і національний довгостроковий рейтинг на рівні "AA-(ukr)". Прогноз за довгостроковими рейтингами міста - "стабільний".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1638 | Додав: nowyny | Теги: Fitch Ratings, Moody's, міжнародне рейтингове агентство, Михайло Фатєєв, Бердянськ, Олександр Проклов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]