Сб, 2024-04-20, 04:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
Експертизу уламків польського Ту-154, який розбився під Смоленськом, проведуть у Британії
Інші останні Новини світу

Учені мають перевірити та зробити науковий висновок щодо наявності вибухових речовин в уламках літака.

Криміналістична лабораторія Fort Halstead, яка знаходиться у передмісті Лондона, вивчить на наявність слідів вибухових речовин уламки літака Ту-154, який  розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Про це пише польське видання Gazeta Wyborcza.

Повідомляється, що експертиза  буде проведена на замовлення міністерства оборони Польщі. Відомо, що контракт був підписаний ще на початку грудня 2010 року.

За інформацією видання, в англійській лабораторії мають перевірити і зробити науковий висновок щодо наявності вибухових речовин в уламках літака. За попередніми даними, вчені не будуть коментувати можливі причини катастрофи.

Нагадаємо, літак Ту-154 польського президента Леха Качинського розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом. Загинули 96 людей - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Серед загиблих - президент, його дружина і частина керівництва країни.

У січні 2011 року контрольована російською владою МАК оприлюднила остаточний звіт про причини Смоленської трагедії, в якій всю провину за катастрофу польського урядового літака Ту-154 поклала на польську сторону, не побачивши жодної вини в діях росіян. Згодом у Росії заявили, що не видадуть Польщі уламки літака Качинського.

7 березня 2016 року у Варшаві розпочалося повторне розслідування Смоленської катастрофи.

Міноборони Польщі оприлюднило відеозапис зустрічі колишнього прем'єра країни Дональда Туска з російським президентом Владіміром Путіним і Сєргієм Шойгу, який обіймав у той час посаду голови МНС, в день Смоленської катастрофи.

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що записи розмов Туска і Путіна в день Смоленської катастрофи суперечать підсумкам розслідування.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 727 | Додав: adminA | Теги: Смоленськ, польський Ту-154, експертиза, Британія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]