Чт, 2024-04-25, 18:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:14
Екстремальна спека: майже тиждень +37 градусів в Іспанії
Інші останні Прогноз погоди

Іспанія переживає надзвичайну спеку у квітні з безліччю температурних рекордів, які почали фіксувати з понеділка і прогнозують ще тривалий час. Про це пише El Pais.

Іспанія переживає найважчі дні екстремальної спеки, яка розпочалася в понеділок і якій, на даний момент, не видно чіткого кінця.

"Кульмінаційним моментом стануть четвер і п'ятниця на більшій частині території Іспанії, і, хоча в суботу на великих територіях температура знизиться, спека все ще буде дуже інтенсивною в східній третині", – попередив Рубен дель Кампо, речник Державного метеорологічного агентства (Aemet).

У четвер на півдні Іспанії, у центральній частині та на півночі температури були на 10-15 градусів вищими за норму для кінця квітня, а в п'ятницю буде ще гірше: спека охопить майже всю країну, а в районах Гранади і Кадіса температура перевищить норму на 15 градусів.

У вівторок денна температура була вищою за норму на 7-12 градусів майже на всьому півострові, за винятком його північної третини. У Валенсійському співтоваристві температура досягала +36,2 градуси у муніципалітетах Шатіва та Каркасент, що стало найвищим показником у країні.

Загалом за день було зафіксовані 18 температурних рекордів в Андалусії, Естремадурі, Кастилії-Ла-Манчі, Мурсії та Валенсійському співтоваристві.

У середу Кордова оновила рекорд з температурою +36,6 градусів, до якого додався рекорд Севільї з +36 градусів.

Нагадаємо, Іспанія просить у Європейського Союзу надзвичайні кошти для підтримки фермерів в умовах екстремальної посухи в сільськогосподарських районах країни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 703 | Додав: admin | Теги: спека, іспанія, Андалусія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]