Чт, 2024-03-28, 17:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:36
Єнін - Порошенко обговорить повернення конфіскованих 50 млн з президентом Латвії. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко і його латвійський колега Раймондс Вейоніс в найближчі дні проведуть переговори, однією з головних тем буде повернення в Україну конфіскованих в бюджет Латвії 50 млн євро.

Про це заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Наскільки мені відомо, в найближчі кілька днів повинна відбутися зустріч президента України та президента Латвії, і ця тема буде однією з топових в ході переговорів", - сказав Єнін.

Він зазначив, що Латвія підтвердила готовність передати гроші, але для цього з української сторони потрібні докази, що гроші були незаконно викрадені з України.

"Латвійська сторона підтвердила на 100% готовність виконати всі свої зобов'язання в рамках існуючих міжнародних конвенцій. Україна ж повинна документально підтвердити факт походження цих грошей з України і їх злочинне походження. Ключовим питанням буде вирок українського суду, але можуть бути і альтернативи", - зазначив замгенпрокурора.

Нагадаємо, 13 вересня на сайті ГПУ було розміщено відеоповідомлення Єніна про його візит до Латвії для обговорення питання про повернення заарештованих на території стане 50 млн євро, які можуть належати колишньому першому віце-прем'єр-міністру України Сергію Арбузову.

"Повідомлення ЗМІ про арешт судами Латвії 50 млн євро, які нібито належать Арбузову, не є черговою зрадою. Згідно з конвенцією ООН, всі активи, здобуті злочинним шляхом та заарештовані на території тієї чи іншої держави-члена конвенції, підлягають обов'язковому їх поверненню до країн походження. Дане питання буде вирішуватися в рамках міжурядового переговорного процесу. Саме цьому питанню буде присвячено мій візит до Латвійської Республіки", - сказав Єнін.

16 вересня Єнін повідомив, що генпрокурор Латвії під час переговорів з делегацією Генпрокуратури України висловив готовність обговорити можливість повернення Києву або розподілу коштів, конфіскованих з рахунків екс-чиновників часів президентства Віктора Януковича.

Він додав, що для цього Україна повинна довести, що гроші походять з України і що вони набуті злочинним шляхом.


   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: Єнін, президент Латвії, повернення конфіскованих 50 млн, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]