Чт, 2024-04-25, 13:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:30
Епідемія грипу йде на спад, але в небезпеці нові області
Інші останні Медичні новини

Державна санітарно-епідеміологічна служба України інформує, що за добу 27 січня в Україні зареєстровано 80 720 звернень по медичну допомогу через захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. З них 38 440 - діти. Про це повідомляє прес-служба ДСЕС України.

"Нині можемо констатувати стабілізацію епідемічного процесу. Порівняно з даними за понеділок кількість зареєстрованих випадків грипу та ГРВІ по Україні зменшилась майже на 6%, - зазначає Святослав Протас, т.в.о. голови Держсанепідслужби, головного державного санітарного лікаря України. - У більшості регіонів фіксуємо спад захворюваності. Проте до епідемічного процесу підключилися області, де не спостерігалася значна активність раніше. Наприклад, у Харківській області за 27 січня спостерігаємо збільшення випадків захворюваності на грип та ГРВІ майже втричі".

Крім того, за показниками останньої доби найвищий темп приросту захворюваності на грип і ГРВІ зафіксовано також у Житомирській, Миколаївській, Одеській, Волинській та Вінницькій областях. Порівняно з минулими даними, захворюваність іде на спад у Дніпропетровській, Кіровоградській, Чернівецькій, Сумській областях та м. Києві.

За 27 січня госпіталізовано 3430 хворих, з них - 1794 дитини. Серед захворілих на грип та ГРВІ - 804 медичних працівники.

Обмежувальні заходи введені в усіх адміністративних регіонах України. Станом на 27 січня навчання залишається призупиненим у 11 тис. 885 навчальних закладах.

Державна санітарно-епідеміологічна служба України рекомендує громадянам уникати місць масового скупчення людей, бути уважними до свого здоров'я та, у разі необхідності, вчасно звертатися по допомогу до медичних закладів.

За оперативними даними лабораторій Держсанепідслужби за 27 січня лабораторно підтверджено грип у зразках 24 померлих (по 4 летальні випадки зафіксовано у Запорізькій та Київській областях, по 3 - у Донецькій та Черкаській, по 2 - в місті Києві, Одеській та Сумській областях, по одному випадку в Дніпропетровській, Кіровоградській, Чернівецькій та Чернігівській областях).

З початку епідсезону, з 28 вересня минулого року, на ГРВІ та грип в Україні вже перехворіли 3 млн 17 тис. 454 особи.

Нагадаємо, 26 січня Міністерство охорони здоров'я України констатувало епідемію грипу в країні.

"У нас в країні вже є епідемія грипу", - сказав міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

Зазначимо, що рівень вакцинації населення України на сьогодні загалом становить лише 3%, рівень вакцинації груп ризику - близько 20%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: нові області, небезпека, епідемія грипу, на спад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]