Сб, 2024-05-04, 20:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:36
Ердоган запропонував своє бачення виконання зернової угоди - "готові переробляти російське зерно"
Інші останні Економічні новини

Туреччина готова запропонувати країні-агресору рф переробляти російське зерно, яке приходитиме зерновим коридором, на борошно та відправляти його до бідних країн Африки та слаборозвинених держав. Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив після п’ятничної молитви в мечеті Керем Айдинлар у Стамбулі.

"Ви знаєте, ми в цьому питанні з росією однодумці. Тобто зерно, яке буде надходити з росії чорноморським коридором, ми будемо переробляти на борошно і транспортувати його як борошно до бідних країн Африки, слаборозвинених країн", — сказав Ердоган.

Президент Туреччини зазначив, що «навіть зараз міністерство продовольства, сільського господарства та тваринництва (Туреччини) продовжить робити ці кроки та підтримувати бідні країни».

21 липня Ердоган повідомляв про намір обговорити з російським диктатором путіним питання повернення рф до зернової угоди.

28 липня видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомило, що російський диктатор ігнорує запити президента Туреччини Реджепа Ердогана, який пропонує провести переговори щодо продовження зернової угоди.

Пізніше, 30 липня, кремлівський воєнний злочинець пояснив неможливість провести двосторонню телефонну розмову тим, що Ердоган обрав «незручний час». Своєю чергою Ердоган заявив, що його країна готова зробити свій внесок у припинення війни рф проти України, яка триває вже понад 500 днів.

2 серпня Ердоган повідомив, що путін погодився відвідати Туреччину після спільної телефонної розмови.

Вихід рф з зернової угоди

17 липня росія офіційно оголосила про вихід із зернової угоди, мотивувавши це повторним підривом Кримського мосту. Разом із цим москва відкликала гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі.

Того ж дня президент Володимир Зеленський запропонував продовжити роботу зернової угоди без участі росіян — спільно з Туреччиною та ООН.

Чорноморська зернова ініціатива, підписана за посередництва ООН і Туреччини в липні минулого року, дала змогу розблокувати три українські порти для експорту продовольства. Зерновий коридор запрацював 1 серпня 2022 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 366 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]