Вт, 2024-03-19, 05:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:08
ЄС думає дати Україні грошей на чесні суди та спостерігачів на вибори
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

ЄС може збільшити фінансову допомогу Україні на здійснення судових реформ.Про це заявив у Страсбурзі на 19-му засіданні Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС заступник Генерального секретаря Європейської служби зовнішніх дій Мачей Поповскі, передає УНІАН.

Він нагадав, що у грудні минулого року Єврокомісія підписала угоду з Міністерством юстиції України на 10 млн. євро з метою реформування судової системи України і, передусім, кримінальної юстиції.

"Потенційним продовженням може бути бюджетна підтримка для сектору. Для прикладу можна навести бюджетну підтримку судової реформи в Молдові", - сказав Поповскі.

Нагадаємо, що на початку березня 2010 року президент України Янукович ініціював створення робочої групи для швидкого і ефективного проведення судової реформи. 13 травня Верховна Рада ухвалила закон №2181, який забороняє судам зупиняти укази президента України, акти Верховної Ради і Вищої ради юстиції.

Українські ЗМІ стверджують, що ухвалення цього закону вже ставить кожного суддю України у залежність від волі президента.

У липні 2010 року президент Янукович підписав Закон "Про судовий устрій і статус суддів". Опозиція переконана, що закон суперечить Конституції і встановлює контроль над судовою системою з боку Партії регіонів. 3 серпня 2010 року новий закон про судовий устрій набрав чинності.

Восени 2010 року Венеціанська комісія висловила критичні зауваження щодо судово-правової реформи в Україні. У підсумкових висновках щодо закону про судовий устрій надано схвальну оцінку чотирьом положенням закону і висловлено критичні зауваження та рекомендації щодо більш ніж тридцяти.

Депутат Європарламенту пообіцяв Україні стільки ж спостерігачів, як і в 2004 році

Депутат Європарламенту, голова делегації у зв'язках з Україною Павел Коваль наголошує на важливості парламентських виборів для відносин Україна-ЄС. Про це він заявив сьогодні у Страсбурзі, відкриваючи 19-те засідання Комітету парламентської співпраці Україна-ЄС.

"Це – дуже важливий момент для України, і ми маємо сконцентруватися на відносинах Україна-ЄС в цьому контексті", - сказав Коваль.

Депутат висловив сподівання, що країни-члени ЄС зможуть направити до України якомога більше спостерігачів на парламентські вибори, що, на його думку, має сприяти їх чесному та вільному проведенню.

"У нас є досвід з 2004 року, який показав, що ініціативи громадян, неурядових організацій, які надсилали спостерігачів, допомогли Україні, незважаючи на політичні погляди", - сказав Коваль.

До речі, Павел Коваль заявлял також, що зараз в Україні немає готовності до змін.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1037 | Додав: admin | Теги: вибори, ЄС, україна, чесні суди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]