Чт, 2024-04-18, 18:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:17
ЄС і Україна не будуть відкладати створення ЗВТ та вносити зміни до Угоди про асоціацію - Томбінський
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Євросоюз і Україна не збираються відкладати створення зони вільної торгівлі, яка почне діяти з 1 січня 2016 року, і вносити будь-які зміни до тексту Угоди про асоціацію. Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський на бізнес-форумі в Києві, пише УНІАН.

"Європейський Союз та Україна створюють зону вільної торгівлі з 1 січня 2016 року, щоб не було ніяких припущень, що це можна відкласти. Друге - ми не погоджуємося на зміни до угоди", - сказав він.

Україні не варто чекати миттєвого позитивного ефекту від початку дії зони вільної торгівлі з ЄС з 1 січня 2016 року, заявив Ян Томбінський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, ЗВТ створить нові можливості для українського бізнесу.

"У ЄС багато говорять про те, що необхідно зробити нову індустріалізацію Європи... Для України це нові можливості, як це використовувати з користю для себе", - сказав Томбінський.

Він також зазначив, що ефекту від ЗВТ відразу ж 1 січня 2016 року не буде.

"Я дуже оптимістично налаштований щодо того, що може статися через 2, 3, 4 роки. Я наполягаю на тому, що це не відбудеться 1 січня 2016 року. Нам потрібно вибудувати фундаменти, запустити, і результат прийде", - сказав він, додавши, що українську економіку та регулятивну систему потрібно довести до відповідного рівня для того, щоб "це створило більш потужний двигун для розвитку української економіки".

Нагадаємо, економічна частина Угоди про асоціацію набуде чинності з 1 січня 2016 року. Водночас російська влада не раз погрожувала, що може запровадити ембарго на українську продукцію - з 1 січня 2016 року.

 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: україна, асоціація, угода, створення ЗВТ, Томбінський, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]