Пн, 2024-04-29, 00:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:44
ЄС підтримає початок переговорів щодо вступу з України й Молдови
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європейський Союз, імовірно, підтримає початок переговорів про вступ для України та Молдови. Крім того, ЄС надасть Грузії статус кандидата на членство. Про це повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

Зазначається, що керівники кабінетів 27 єврокомісарів під час зустрічі у понеділок обговорили розширення Євросоюзу та ухвалили попереднє рішення розпочати відповідні переговори з Україною та Молдовою.

"Завтра продовжаться переговори щодо фінальних деталей, але основні передумови вже зрозумілі: щодо України й Молдови — відкрити переговори про вступ до ЄС (ймовірно, у березні 2024-го; щодо Грузії – надати статус кандидата з умовами переходу до наступного кроку", — зазначив Йозвяк.

Нагадаємо, Європейська комісія 8 листопада опублікує звіт про прогрес кандидатів на вступ до Євросоюзу з рекомендацією щодо початку переговорів щодо вступу України та Молдови до блоку. Водночас президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявляла, що Україна домоглася "чудового" прогресу на шляху до членства в Євросоюзі. Європейські посадовці вражені реформами в розпал війни.

Крім того, Урсула фон дер Ляєн вважає, що Євросоюз має переслідувати три головні цілі, щоби досягти стійкий і справедливий мир і не допустити замороження війни в Україні. Це зокрема, справедливий і тривалий мир, забезпечення довгострокової безпеки України та вступ нашої держави до ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 421 | Додав: admin | Теги: Молдова, ЄС, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]