Пт, 2024-03-29, 11:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:35
ЄС продовжив на рік санкції проти окупованого Криму
Інші останні Новини Європейського Союзу

17 червня Рада Євросоюзу продовжила обмежувальні заходи ЄС, запроваджені у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, до 23 червня 2017 року. Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Термін дії нинішніх санкцій спливає 23 червня цього року.

Санкції передбачають заборону на: імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя; інвестиції в Крим чи Севастополь; туристичні послуги в Криму та Севастополі, до прикладу, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в кримські порти; експорт певних товарів та технологій до Криму, зокрема у сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики.

Очікується, що наступного тижня також будуть продовжені економічні санкції проти Росії, запроваджені через її роль у конфлікті на сході України.

Президент України Петро Порошенко привітав рішення Ради ЄС продовжити санкції, пов’язані з окупацією Росією Криму та Севастополя. Про це йдеться на сторінці президента у Facebook.

"Вітаю рішення Ради ЄС продовжити санкції проти Росії за окупацію Криму і Севастополя. Продовжую працювати з лідерами ЄС для ухвалення аналогічного рішення щодо санкцій через окупацію Донбасу. Ми й далі боротимемося, поки Росія не звільнить український Крим та український Донбас", - наголосив Порошенко.

Як повідомлялось, у Палаті представників Конгресу США зареєстровано новий законопроект, який з’ясовує позицію США з приводу нелегальної окупації Криму Росією, посилює санкції проти неї і пропонує інноваційні методи для надання допомоги Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 873 | Додав: adminA | Теги: окупований крим, рік, санкції, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]