Пт, 2024-04-19, 05:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:18
ЄС збере конференцію фінансових донорів для України - Баррозу
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Євросоюз уже цього року готовий організувати зустріч фінансових донорів, які б могли надати підтримку Україні, заявив голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

Європейський Союз обіцяє вже протягом цього року організувати зустріч фінансових донорів, які могли би надати підтримку Україні. "Ми готові організувати в Брюсселі координаційну зустріч (донорів. - Ред.) у липні", - заявив голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу у середу, 4 червня, перед зустріччю голів держав та урядів країн Великої сімки у столиці Бельгії.

За словами Баррозу, сама конференція донорів для України може відбутись наприкінці цього року, повідомляє інформаційне агентство dpa. "У відповідь на зростання необхідності координації міжнародних донорів зараз готується платформа для надання донорської допомоги Україні", - повідомив Баррозу.

У Єврокомісії про можливість проведення такої зустрічі заявляли ще у березні, коли вирішувалося питання про надання Україні з боку ЄС пакету фінансової допомоги у розмірі 11 мільярдів євро.

Як відомо, однією з основних тем саміту Великої сімки, який триватиме два дні у Брюсселі, стане українська криза. До загострення ситуації в Україні у лютому цього року планувалось, що саміт семи промислово розвинених держав світу разом з Росією відбудеться у Сочі.

Однак після анексії українського Криму Росією учасники клубу Великої сімки вирішили відмовитися від участі у засіданні Росії та проведення зустрічі у російському місті.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: Баррозу, ЄС, конференцію фінансових донорів, України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]