Пт, 2024-04-19, 06:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:34
ЄС збере саміт для розв'язання "кримського конфлікту"
Інші останні Надзвичайні новини
Європейський Союз має намір у зв'язку з ситуацією в Україні провести саміт на рівні глав держав і урядів, заявляє президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, пише Інтерфакс-Україна.

"Ми вже висловили нашу дуже серйозну стурбованість у зв'язку ситуацією. Ситуація не покращилася. Ми працюємо з усіма нашими державами - членами, щоб отримати загальний відповідь на ці події. Сьогодні буде Рада з питань закордонних справ, і дуже скоро глави держав і урядів Європейського Союзу також зустрінуться, щоб відпрацювати спільну реакцію", - заявив Баррозу.

За його словами, останнім часом відбулося значне кількість контактів як з українськими, так і російськими властями.

"Ми віримо, що дуже важливо продемонструвати нашу прихильність суверенітету України", - упевнений президент Єврокомісії.

За словами Баррозу, наразі йде робота над підготовкою пакета підтримки для України.

"І я, і Європейська комісія готуємо кілька варіантів підтримки України. Як ми вже говорили, ми підтверджуємо нашу готовність запропонувати Україні політичну асоціацію та економічну інтеграцію в рамках Угоди про асоціацію", - констатував він.

Баррозу впевнений, що необхідно уникнути ескалації, поважати суверенітет України.

Раніше Баррозу заявляв, що ЄС повинен підтримати суверенітет України і надалі пропонувати їй перспективу економічної інтеграції та політичної асоціації.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: саміт, ЄС, розв'язання кримського конфлікту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]