Пт, 2024-03-29, 14:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:34
Єврокомісар з питань юстиції - ми можемо побачити путіна на лаві підсудних у Гаазі, перспектива позову України є цілком реальною
Інші останні Кримінальні новини

Ми можемо побачити путіна на лаві підсудних у Гаазі, перспектива позову України є цілком реальною, - єврокомісар з питань юстиції.

Комісар Європейського Союзу з питань юстиції Дідьє Рейндерс вважає, що кремлівському диктатору володимиру путіну може бути висунуто звинувачення Міжнародним судом через війну в Україні. А перші судові процеси щодо військових злочинів проти російських злочинців у Гаазі розпочнуться вже цього року.

Про це Рейндерс розповів в інтерв'ю німецькій газеті Hamburger Abendblatt. Він зазначив, що ЄС надає інструменти, які дозволяють судовій системі виконувати свою роботу.

"Якщо прокурори теж хочуть почати з найвищого рівня, вони мають це зробити. Зрозуміло одне: розкриття російських військових злочинів – це сигнал усьому світу. Вперше подібні злочини розслідуються з першого дня війни. Винуватці ризикують бути притягнутими до відповідальності до кінця життя. Зрозуміло, це стосується і путіна, якщо переслідування буде поширюватися і на нього", – пояснив комісар.

Він зазначив, що під час візиту до Бородянки, де російські війська звірювали проти мирного населення, комісія побачила дуже чіткі докази можливих військових злочинів.

На даний момент українська влада зібрала докази з більш ніж 37 000 справ, і проводяться початкові розслідування з більш ніж 3 200 таких військових злочинів.

ЄС із самого початку підтримує розслідування української влади. Ряд країн ЄС, серед яких Німеччина, направляють в Україну своїх експертів.

"Ми надаємо обладнання та технології, судовий орган ЄС Євроюст тепер може зберігати та досліджувати докази з України. Деякі держави-члени також надають слідчих Міжнародному кримінальному суду (МКС) у Гаазі та формують цільову групу з Міжнародним кримінальним судом", – додав Рейндерс.

Нагадаємо, петицію про створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України та притягнення до відповідальності президента рф володимира путіна та його поплічників підписали вже понад 1,8 мільйона осіб. Ця петиція була опублікована в березні на платформі Avaaz, вона продовжує набирати підтримку, незважаючи на вимоги росії видалити її.

– Європейський Союз, Сполучені Штати Америки, Великобританія, Японія та низка інших країн виступили на підтримку заяви України про порушення справи проти росії у Міжнародному суді. Також вони оголосили про намір втрутитися у його розгляд.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 451 | Додав: adminA | Теги: лава підсудних у Гаазі, єврокомісар з питань юстиції, позов України, Путін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]