Чт, 2024-03-28, 10:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:25
Відновлюють діалог Європа і Бєларусь
Інші останні Новини світу

Голова представництва ЄС у Бєларусі Майра Мора, яка залишила Мінськ наприкінці лютого на вимогу бєларуської сторони, знову взялася до виконання своїх обов'язків, повідомили в представництві.

"Ми підтверджуємо, що глава представництва ЄС у Бєларусі Майра Мора повернулася до Мінська і приступила до виконання своїх обов'язків", - цитує "Інтерфакс" співробітника представництва.

За його словами, "в даний час голова представництва входить в курс справи". Він також припустив, що найближчим часом може відбутися зустріч Мори з бєларуськими урядовцями щодо перспектив подальшого діалогу між ЄС і Бєларуссю.

Як повідомлялося, посли держав Європейського Союзу, які виїхали з Бєларусі на початку року, повернулися назад. Зокрема, повернувся до Мінська посол Польщі Лешек Шерепка, на чиєму від'їзді, як й у випадку з Морою, наполягала бєларуська сторона.

Повертаються також і посли, які виїхали з Мінська на знак солідарності з послами ЄС і Польщі. Бєларуські посли, раніше відкликані до Мінська для консультацій, повернулися до Варшави і Брюсселя.

Вимога бєларуської сторони покинути Мінськ послам Польщі і країн Євросоюзу була викликана схваленням Радою ЄС чергового пакету санкцій щодо Бєларусі. 23 квітня в Брюсселі на останньому засіданні Ради ЄС нових санкцій не було.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1039 | Додав: adminA | Теги: Бєларусь відновлюють діалог, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]