Чт, 2024-04-18, 11:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:32
Європарламент закликає ЄС підтримати Київ – проект резолюціїю. Україна vs Росія
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна vs Росія: Європарламент закликає ЄС підтримати Київ – проект резолюції.
 

У Європарламенті планують офіційно закликати Раду ЄС підтримати Україну у розгляді позову проти Росії, що триває у Міжнародному суді ООН.

Про це йдеться у проекті резолюції Європарламенту "Українські політичні в’язні у Росії та ситуація у Криму", яку депутати проголосують у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"ЄП закликає Раду ЄС визначити шляхи підтримки України у Міжнародному суді у справі з притягнення Російської Федерації до відповідальності за підтримку тероризму на сході України та дискримінацію етнічних українців і кримських татар в окупованому Криму", - йдеться у проекті резолюції.

У Європарламенті вкотре запевнили у підтримці суверенітету, незалежності та територіальної цілісності у межах міжнародно визнаних кордонів та суворо засудили нелегальну анексію Криму та Севастополя Росією.

У проекті резолюції висловлюється повна підтримка твердої і послідовної рішучості ЄС та країн-членів не визнавати анексію півострова, а також підтримка уведених у зв’язку з цим обмежувальних заходів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 675 | Додав: adminA | Теги: Проект, Київ, Україна vs Росія, резолюціїя, ЄС, європарламент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]