Пт, 2024-03-29, 14:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:50
Європейські партнери Януковича хочуть розірвати стосунки з Партією регіонів
Інші останні Політичні новини

Політично-мотивовані процеси над лідерами опозиції, зокрема над Юлією Тимошенко, можуть стати на заваді співпраці Партії регіонів з європейськими соціал-демократами.

Про це в інтерв’ю італійському виданню Lombardi nel Mondo заявив єропарламентар з фракції соціал-демократів Ханнес Свобода, передає "Український тиждень". 

"Тим, як Янукович провів процес над Тимошенко, він зробив велику помилку: він вважав засудження свого політичного суперника особистою справою першочергової ваги. Група соціал-демократів не зацікавлена в тому, щоб мати особливі відносини з тими, хто порушує принципи демократії. Саме тому я припускаю, що угоду про співпрацю європейських соціал-демократів з Партією регіонів буде відкликано найближчими днями", - заявив Свобода.

Австрійський парламентар гостро розкритикував зовнішню політику української влади.

"Погрожуючи Європі зближенням з Росією, Янукович робить подвійну помилку", – вважає Свобода.

На його думку, таким чином Янукович, по-перше, відсуває Україну від європейської родини, а по-друге, погано розуміє волю народу та свого бізнес-оточення, для якого більш вигідною є Європа, а не Євразійський Союз.

Щодо зовнішньої політики ЄС політик підтвердив важливість Східного партнерства й інтеграції України в структури старого континенту.

"Я не знаю, винна Тимошенко, чи ні. Проте суд було проведено таким чином, що ця ситуація не дозволяє нам визначати Україну як демократичну країну. Це викликає серйозне занепокоєння Європейського Союзу. Ми не можемо допустити того, що європейська країна залишається під впливом Росії, яку вочевидь не можна вважати демократичної державою", – заявив Свобода.

Зазначимо, Янукович сподівається, що євроінтеграційні прагнення України підтримає Європейський парламент, який тепер очолив лідер соціалістів. У Європі вважають, що обрання Шульца на ЄП не вплине, але може змінити тональність боротьби навколо України.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.


Тимошенко утримували від 5 серпня 2011 року в Київському слідчому ізоляторі. 30 грудня її етапували у Качанівську виправну колонію в Харкові, позаяк Апеляційний суд Києва залишив вирок Тимошенко без змін.


Донька Тимошенко очікує, що Європа та акції протесту допоможуть витягнути її маму з в'язниці.


Тим часом Парламентська асамблея Ради Європи має намір ухвалити резолюцію щодо України 26 січня. Для української сторони важливість цієї сесії полягає в тому, що заплановано дебати з питань функціонування демократичних інститутів в Україні, за результатами яких асамблея схвалить відповідну резолюцію.


Втім, у Європі все ж сподіваються, що обійдуться без санкцій проти України, оскільки введення крайніх заходів не буде приємним ні для України, ні для Євросоюзу. Але ЄС зробить все можливе, щоб захистити права людини і демократію в Україні .


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1203 | Додав: adminA | Теги: Європейські партнери Януковича | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]