Сб, 2024-04-20, 06:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:06
ФФУ звинувачує Суркіса у дискваліфікації "Металіста" і натякає на його причетність до ситуації зі збірною
Інші останні Спортивні новини
Черговий конфлікт в українському футболі. Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс заявив, що готовий надати будь-яку можливу допомогу Федерації футболу України (ФФУ) в разі подання апеляції, щоб пом'якшити покарання ФІФА для збірної України. У відповідь почув звинувачення на свою адресу з боку чиновників ФФУ.

Нагадаємо, збірна України проведе матч проти збірної Польщі у відборі до ЧС-2014, який відбудеться 11 жовтня, за порожніх трибун. "Львів-Арені" заборонено приймати у себе матчі національної збірної впродовж 5 років. Таке покарання ФІФА застосувала до України через расизм, який нібито мав місце бути на трибунах львівського стадіону під час матчу з Сан-Марино.

"Керівництво ФФУ може розраховувати на мою посильну участь у вирішенні цієї проблеми, про що я вже говорив. Про це я повідомив і в особистій телефонній бесіді з Коньковим (президент ФФУ - ред.). Власне, я ніколи не дію за принципом: "Якщо гора не йде до Магомета, то Магомет повинен бігти до гори", - сказав Суркіс в інтерв'ю програмі ПроФутбол.

"Своїм дзвінком я підкреслив, що готовий допомогти, але для початку я повинен ознайомитися з документами, що надходили від ФІФА та претензіями до вболівальників. Не стояти ж мені з простягнутою рукою під федерацією і просити, щоб мені дали документи. Я готовий включитися в боротьбу. Досвід є, авторитет є, бажання допомогти національному футболу та країні теж є, і я б хотів, щоб моїм бажанням скористалися".

"Але я хочу сказати, що мене здивувала відповідь Анатолія Конькова. Він сказав, що моя допомога не потрібна, а Федерація Футболу України впорається самостійно".

В ефірі програми "Великий Футбол" перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко пішов ще далі. У своєму коментарі він, фактично, звинуватив Суркіса у дискваліфікації харківського "Металіста". Та й нинішні проблеми збірної не випадкові, натякає Стороженко.

"На жаль, до 27 вересня ми Суркіса не бачили, не чули і ні про яку допомогу не знали. Допомога може бути різна. Цього року "Металіст" вже отримав "допомогу" Суркіса, і Харків залишився без єврокубків. Тепер така допомога пропонується, щоб і збірна залишилася без глядачів на харківському стадіоні?

Я думаю, що у нас достатньо коштів, сил, інструментів для того, щоб у правовому полі відстоювати інтереси України, що ми і робимо. Як Суркіс може допомогти нам? Він не член апеляційного комітету УЄФА і не людина, яка може безпосередньо вирішувати це питання...

"Заява Конькова про навмисну ​​дискредитацію українського футболу... Я думаю, що цей вираз президента федерації комплексний. Цілком очевидно, що після зміни керівництвом ФФУ головного тренера збірної команда набрала такий хід і таку силу, що стала небезпечною. Небезпечною вона стала для наших опонентів по групі, і для тих, хто не хоче бачити успіхів національної асоціації і збірної.

Чи маю я на увазі Григорія Суркіса? Важко сказати. Я не звик до голослівних звинувачень. Цілком очевидно, що Григорій Суркіс не задоволений нинішнім статусом і важко переживає відхід з поста керівника національної асоціації. Я б сказав, що потрібно не заздрити тому, що відбувається, а дійсно, якщо хочеш, допомагати".

"Григорій Михайлович допоміг "Металісту" "померти" в єврочемпіонаті. Дуже активно допоміг, аж до особистої поїздки в Лозаннський суд і виступу. Це очевидно, якщо він сам давав свідчення в Лозаннському трибуналі. Все-таки має рацію Коньков, коли говорить, що є сили, які намагаються дискредитувати український футбол. Я не здивуюся, що такі сили є і за межами країни, і в самій Україні".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: ситуації зі збірною, Суркіса, дискваліфікації Металіста, ффу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]