Вт, 2024-04-16, 19:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:55
Фільм кримчанина Сейтаблаєва про "кіборгів" Держкіно підтримає
Інші останні Культурні новини

Держкіно внесло новий проект українського режисера і актора Ахтема Сейтаблаєва "Кіборги" до переліку кінопроектів, які претендують на включення до програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2016/17 роки.

Як повідомляє Крим.Реалії, бюджет фільму становить 47 млн 947 тис. 200 гривень, і майже половина з них може бути надана з державного бюджету.

Режисер і виконавець головної ролі у фільмі про депортацію кримських татар "Хайтарма" Ахтем Сейтаблаєв узявся за створення художнього фільму про захисників Донецького аеропорту навесні минулого року. Консультантами при написанні сценарію виступили самі бійці, прозвані за силу духу і безстрашність "кіборгами".

Нагадаємо, фільм "Хайтарма" став першою художньої повнометражною картиною про депортацію кримських татар. У 2014 році стрічка отримала "Ніку" – найпрестижнішу нагороду в російському кінематографі.

Раніше повідомлялося, що Сейтаблаєв розпочинає зйомки нового фільму під робочою назвою "Її серце". Це міжнародний проект, і Держкіно профінансує його на третину, виділивши 10 мільйонів гривень.

"Ця історія документальна - про те, як у місті Бахчисарай дівчина на ім'я Саїда Аріфова, кримська татарка, під час Другої світової війни врятувала від смерті близько 90 єврейських дітей, яких відправляли з Керчинського дитбудинку для проведення дослідів у фашистську Німеччину. Трапилося так, що вони вимушено затрималися в Криму і потрапили під крило Саїди", - розповідав Сейтаблаєв.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: кіборги, Держкіно, фільм кримчанина Сейтаблаєва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]