Пт, 2024-04-19, 19:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:43
Фільм "П’єта" Кім Кі Дука отримав Золотого лева Венеціанського кінофестивалю
Інші останні Новини світу
Головний приз 69-го Венеціанського кінофестивалю - Золотого лева - отримав фільм "П’єта" південнокорейського режисера Кім Кі Дука.

Про це повідомляє РИА "Новости".

Золоту статуетку переможцеві вручив нинішній керівник фестивалю Альберто Барбера і голова журі американський режисер Майкл Манн.

Фільм "П’єта", назва якого посилає до знаменитої скульптури Мікеланжело, що знаходиться у Ватикані, розповідає історію про жорсткого чоловіка Кан До ( Лі Чжон Чжин), який одного разу зустрічає свою матір ( Чо Мін Су), яка відмовилася від нього відразу після народження; ця зустріч примушує його змінити погляд на життя.

Срібного лева на Венеціанському кінофестивалі отримав американський режисер Пол Томас Андерсон.

Журі фестивалю відзначило також роботу актора Філіпа Сеймура Хоффмана, що зіграв у фільмі Андерсона, - він отримав Кубок Вольпі за найкращу чоловічу роль.

Премію "Озелла" за найкращий сценарій отримав француз Олів’є Ассаяс за фільм "Щось у повітрі".

Призу Марчелло Мастроянні за найкращий акторський дебют був удостоєний молодий італійський актор Фабриціо Фалько, що зіграв у картині Марко Беллоккьо "Спляча красуня".

Спецприз журі кінофестивалю дістався Ульриху Зайдлю за картину "Рай: Віра". Показ цього фільму супроводжувався скандалом - проти відвертих сцен з використанням християнських символів у цьому фільмі раніше виступила католицька спільнота.

Венеціанський кінофестиваль проходив з 29 серпня по 8 вересня. Робота Кім Кі Дука була однією з 18 картин, представлених в основному конкурсі фестивалю.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1006 | Додав: adminA | Теги: Золотого лева Венеціанського кінофе, П’єта Кім Кі Дука | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]