Сб, 2024-04-20, 11:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:36
Фінансування Придністров'я Росія припинила
Інші останні Новини російської федерації

Росія на тлі санкцій Заходу вперше не надала фінансування Придністров'ю, незважаючи на прохання лідера регіону Євгена Шевчука. Про це пише «Независимая газета».

Як пише видання, з посиланням на свої джерела у Верховній раді Придністров'я, невизнана республіка просила у Москви 100 мільйонів доларів. Ці гроші в Тирасполі розподіляли на виплату пенсій та інших соцвиплат.

За словами джерела, «в Москві висловили невдоволення з приводу чартерних рейсів, якими літає президент Придністров'я Євген Шевчук, і послалися на економічні труднощі в самій Росії».

«Росія сьогодні в складному становищі у зв'язку з Кримом, ситуацією на сході України, а також економічною кризою в самій РФ. Невизнане Придністров'я стає для Москви непосильною ношею», - вважає директора молдавського Центру стратегічних досліджень і політичного консалтингу Анатол Царану.  

Він нагадав також, що Тирасполь не платить РФ за енергоресурси, борг за які вже досяг 5 мільярдів доларів.

Крім того молдавський експерт звернув увагу на те, що вперше офіційна особа, а саме заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін, назвав Придністров'я «особливим районом з особливими гарантіями статусу в рамках єдиного Молдовської держави». Раніше цей термін вживали лише в Кишиневі.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: фінансування Придністров'я Росія пр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]