Пт, 2024-04-19, 16:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:51
Фірми Клюєва і Януковича виводять в офшори не тільки гроші, але й селян
Інші останні Економічні новини

Численні кримські "сонячні" фірми ActivSolar, що побудували чотири електростанції в Криму, відразу були продані на офшорні компанії або фізосіб із сільською пропискою. Про це пише "Дзеркало тижня".

Як повідомлялось раніше, ActivSolar пов'язана з фірмами, близькими родині президента Януковича і братів Клюєвих.

ActivSolar було створено близько 40 фірм, зареєстрованих у Криму, Миколаївській і Одеській областях.

Як повідомив виданню гендиректор української дочки ActivSolar Михайло Черевко, така кількість компаній створена, щоб зручніше залучати інвестиції.

За його інформацією, для будівництва станцій у Криму компанії ActivSolar удалося залучити 8,1 млрд. грн. інвестицій.

"В основному це позикові кошти від закордонних банків. .. Ні копійки бюджетних грошей для будівництва сонячних парків використано не було", - підкреслює гендиректор.

Правда, питання про те, що кредити бралися під державні гарантії, був зігнорований.

Автори матеріалу вирішили продовжити розслідування і знайшли майже тотальну ж зміну власників у тих ТОВ, що вели будівництво черг усіх чотирьох станцій, а потім одержали "зелений тариф" на 20 років.

Так, новими власниками пула трьох "Крайміа солар" (станція "Родніково") стали не відомі Google жителі Чернігівської області - основна частка у Вікторії Безпалоїіз села Дрімайлівка, у жителя с.Новосільці Київської області Сергія Надточія - скромна частка в 12 гривень.

Зате він присутній у співзасновниках ще двох плеяд фірм станцій "Мітяєво" і "Охотніково", причому партнер у нього вже більш солідний - фірма "Красоліна інвестмент ЛТД", з адресою прописки Нікосія, Кіпр.

На Кіпрі зареєстрований і новий співвласник фірм, що будували "Перово", - "Оурніа Комершл ЛТД", хоча 15-гривнева частка дісталася ще одному жителеві Чернігівської області - Сергієві Розю, що також числився раніше керівником або співвласником кримських фірм.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1115 | Додав: nowyny | Теги: янукович, селян, Клюєв, офшори гроші | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]