Пт, 2024-04-19, 17:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:16
Франція зробила заяву по Донбасу - Росія повинна вгамувати бойовиків
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Росія повинна вгамувати бойовиків: Франція зробила заяву по Донбасу

Французькі дипломати оцінили продовження особливого статусу Донбасу і звернулися до Москви.

Франція привітала ухвалення Верховною Радою закону про продовження особливого статусу Донбасу і закликала Росію вплинути на бойовиків на Донбасі для реалізації Мінських угод. Про це йдеться в повідомленні французького посольства в Україні.

Французькі дипломати відзначають, що рішення української влади з ухваленням даного закону підтверджує готовність України виконувати свої політичні зобов'язання в рамках Мінських домовленостей.

"Ми закликаємо сторони дотримуватися своїх зобов'язань в рамках Мінських домовленостей, зокрема, щодо дотримання припинення вогню, а також відведення важкого озброєння. Вони також повинні провести розведення сил і засобів на визначених у 2016 році ділянках уздовж лінії розмежування, відповідно до взятих на себе зобов'язань в рамках Тристоронньої контактної групи", – йдеться в заяві.

У посольстві також відзначають, що вибори в ОРДЛО можуть бути проведені лише за українськими законами.

"Будь-яка інша форма голосування, анонсована фактичною "владою", суперечить як букві, так і духу цих домовленостей, і буде вважатися недійсною. Ми закликаємо Росію використовувати свій вплив на фактичних ватажків (т.зв."Л/ДНР") з тим, щоб вони відмовилася від проведення так званих виборів, призначених на 11 листопада 2018", – підкреслили дипломати.

Відзначимо, що після ухвалення президентського законопроекту, українських парламентаріїв привітали союзники України. Так, наприклад, США звернулися до Росії із закликом, що тепер справа за Путіним, так як Україна регулярно виконує свої зобов'язання щодо врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Прокоментували продовження закону по Донбасу і в ЄС. Європейці відзначили, що Україна довела відданість Мінським угодами і тепер очікують, що і Росія виконає свою частину зобов'язань. В ЄС підкреслили, що так звані "вибори" в самопроголошених республіках 11 листопада суперечать духу і букві Мінських домовленостей.

Крім того, на засіданні ОБСЄ у Відні представники США і Канади звернулися до Росії із закликом відмовитися від проведення незаконний "виборів" на окупованих територіях Донбасу і вплинути на бойовиків, щоб їх скасувати.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: Донбас, бойовики, Росія, Заява, Франція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]