Пт, 2024-03-29, 03:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:27
Ганна Старостенко - жодні благодійні фонди для київських шкіл примусово створюватися не будуть
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Київська міська влада наразі не розробляє жодних документів, які б змушували батьків оплачувати навчання своїх дітей у школах. На цьому наголосила заступник голови КМДА Ганна Старостенко в ефірі однієї зі столичних радіостанцій, повідомили в прес-службі КМДА.

«Створення благодійних фондів для підтримки шкіл може бути лише за ініціативи батьків. Тоді як завдання КМДА – і на цьому неодноразово наголошував міський голова Віталій Кличко – забезпечити прозору роботу адміністрації навчальних закладів, зобов’язати їх відкрито працювати з батьками та батьківськими комітетами щодо надання підтримки, у тому числі фінансової», – зауважила вона.

Водночас, за словами Ганни Старостенко, перераховувати благодійні внески у правовому полі можливо лише безготівковим способом, тобто на спеціально створені рахунки: «Благодійні організації повинні відкрити власний банківський рахунок, на який батьки та інші благодійники можуть переховувати кошти. Така система унеможливлює корупційні фінансові схеми».

У зв’язку з цим заступник голови КМДА закликала батьків контролювати використання цих коштів.

«Якщо батьки згодні підтримувати школи і роблять це добровільно, то вони мають контролювати, як ці кошти використовуються. Водночас, якщо адміністрація школи користується таким ресурсом, то вона має обов’язково звітувати згідно з чинним законодавством», – підкреслила Ганна Старостенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: київських шкіл, примусово, Ганна Старостенко - жодні благодійн, не будуть | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]