Чт, 2024-05-02, 06:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:37
Гендерну інтеграцію в армії поглиблює Україна
Інші останні Офіційні новини

Наталія Калмикова повідомила, що Україна поглиблює гендерну інтеграцію в армії на основі кращих західних практик.

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова на зустрічі з керівником канадського урядового проекту PROTECT2 Марісою Кемпер повідомила, що використання західного досвіду та співпраця з країнами НАТО для підтримки гендерної рівності у Збройних Силах України – є основою для реалізації гендерної політики серед військових, інформує Міністерство оборони України.

"Україна зробила суттєві кроки для реалізації принципів гендерної рівності в армії. Ми впроваджуємо нові правила щодо використання гендерно чутливої мови, працюємо над створенням умов для реалізації жінок у війську, зокрема, на керівних та бойових посадах. Ми й надалі будемо використовувати найкращий західний досвід для реалізації гендерної політики у війську".  

Під час зустрічі також обговорювалися питання взаємної передачі практичного досвіду між країнами НАТО та Україною, реалізації спільних проєктів, а також фахової експертизи політики людського капіталу.

"У Канаді активно впроваджуються стратегії кар’єрного зростання молодих лідерів у збройних силах. Подібний підхід міг би бути дуже корисним і для України. Ми готові надати експертну підтримку за цим напрямком",  – зазначила Маріса Кемпер.

Учасники зустрічі також обговорили напрацювання інструментів щодо гендерної інтеграції у Збройних Силах України, включно з тренінгами з гендерної рівності для всіх військовослужбовців.

Програма PROTECT2 вже провела навчання для 200 гендерних радників сектору оборони та активно працює над інтеграцією гендерної рівності в стратегічні документи оборонного сектору.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 141 | Додав: admin | Теги: інтеграція, гендерна, армія, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]