Чт, 2024-03-28, 14:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:47
Генерал СБУ назвав мету бойовиків Вагнера в Білорусі - "Путін, введи війська"
Інші останні Новини світу

"Путін, введи війська": генерал СБУ назвав мету бойовиків Вагнера в Білорусі

Росії потрібні силові осередки на території Білорусі, вважає Віктор Ягун.

У Білорусі затримали бойовиків РФ

Президент Білорусі Олександр Лукашенко знав про переміщення російських бойовиків Вагнера по території своєї країни, заявив колишній заступник голови СБУ, генерал-майор Віктор Ягун.

"Він міг підготуватися до проведення акції і в якийсь момент взяти вагнерівців і використовувати втемну, для себе", - підкреслив він в інтерв'ю Obozrevatel.

На його думку, Росії потрібні були силові осередки на території Білорусі, які могли бути задіяні після президентських виборів.

"У разі, якщо б їх людина Лукашенко, якого вони ще більш-менш можуть контролювати, відійшов в сторону, з'явилася б нова сила, яку Росія контролювати не може. Саме тому вони задіяли такий силовий механізм дестабілізації", - вважає Ягун.

Він також висунув свою версію того, як могла б розвиватися ситуація в Білорусі після президентських виборів.

Затримання російських бойовиків: Москва висунула Мінську ультиматум

"Припустимо, Лукашенко програє на виборах президента Білорусі. А потім що? Потім починаються вибухи. Потім, як у нашому Слов'янську в 2014 році, – захоплюється райвідділ міліції, піднімається прапор Росії і "Путін, введи війська". І тоді новий президент Білорусі починає вирішувати проблему не як об'єднати країну після Лукашенка, а як боротися з російською гібридною окупацією", - додав Ягун.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що прокуратура Білорусі обрала для затриманих раніше 33 бойовиків ПВК Вагнера запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У білоруському відомстві підкреслили, що затримані росіяни "мають серйозне бойове минуле - воювали на сході України".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 574 | Додав: adminA | Теги: генерал СБУ, введи війська, Путін, мета бойовиків Вагнера, Білорусь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]