Чт, 2024-03-28, 23:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:52
Генпрокурору Порошенко доручив взяти під особистий контроль розслідування кримінальних справ щодо "Дельта Банку"
Інші останні Кримінальні новини

Президент України Петро Порошенко звернувся до генпрокурора Віктора Шокіна з проханням взяти під особистий контроль розслідування кримінальних справ, пов`язаних з неплатоспроможністю та ліквідацією "Дельта Банку". Про це йдеться у відповіді на адресовану президенту електронну петицію щодо "Дельта Банку" від 1 вересня, яку підписали понад 28 тисяч громадян, передає УНІАН.

Згідно з документом, також глава держави звернувся до директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізосіб Костянтина Ворушиліна з проханням забезпечити прозорий і справедливий механізм реалізації активів цього банку із залученням громадськості - вкладників, а також ефективне виконання функцій ліквідатора банку, у тому числі неупереджене виявлення фактів шахрайства та інших протиправних дій акціонерів і працівників банку і своєчасне звернення у відповідні інстанції.

Президент нагадав, що через відсутність кваліфікованого інвестора 2 жовтня Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації "Дельта Банку", і за таких умов дуже важливо проведення відкритої і справедливої ліквідаційної процедури, під час якої мають бути максимально враховані державні інтереси, а також інтереси клієнтів цього банку.

Фонд гарантування розпочав ліквідацію найбільшої фінустанови, що потрапила в управління Фонду за всю історію банківської системи України, - "Дельта Банку", яка триватиме два роки - до 4 жовтня 2017 року включно.

Фонд відновив виплати вкладникам банку з 8 жовтня, і протягом 30 днів приймає вимоги його кредиторів.

Як повідомлялося, Національний банк України 2 березня визнав неплатоспроможним "Дельта Банк", що входить до групи найбільших, в результаті чого Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів у банк тимчасову адміністрацію. У серпні фонд продовжив термін тимчасової адміністрації в банку до 2 жовтня включно.

Фонд розпочав виплати вкладникам "Дельта Банку" 11 червня, попередньо оцінюючи обсяг майбутнього відшкодування на рівні 13,1 млрд грн на користь понад 500 тис. вкладників. Згодом, у вересні фонд повідомляв, що продовжує розбиратися з проблемою дроблення вкладів у банку, і під розглядом перебувають ще близько 4,5 тис. вкладів на загальну суму до 1 млрд грн.

9 квітня НБУ визнав у діях керівництва неплатоспроможного "Дельта Банку" порушення норм законодавства, що підпадають під дію ухваленого в березні цього року закону про посилення відповідальності власників і менеджменту банків.

Звернення за цими фактами до правоохоронних органів перебуває в компетенції Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: Дельта Банку, розслідування, особистий контроль, Порошенко, Генпрокурор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]