Пт, 2024-04-26, 12:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:20
Генсека ООН кримські татари закликали захистити їх від російської агресії
Інші останні Новини з регіонів України

Учасники всекримської конференції Комітету із захисту прав кримськотатарського народу одноголосно в суботу, 17 січня, ухвалили резолюцію до Генсека ООН Пан Гі Муна, у якій говориться про утиск прав кримських татар російською владою, повідомляє "Крим.Реалії".

Зокрема, у тексті звернення йдеться про те, що протягом 230 років Крим опиняється під російською окупацією. Перша була здійснена Катериною Великою 1783 року, а друга окупація пройшла в лютому 2014 року, сказано в документі.

"У результаті чергового захоплення Криму, корінне населення - кримські татари перетворилися на об'єкт терору і фізичного насильства. Серед білого дня почали зникати молоді люди, переважно кримськотатарської національності, яких пізніше знаходили убитими, або зовсім не знаходили, і яких донині вважають зниклими безвісти", - йдеться у зверненні.

На думку авторів звернення, черговим злочином щодо кримськотатарського народу стало нав'язування російського громадянства при використанні різноманітних маніпуляцій (залякування, обман та інше).

Указують автори звернення і на те, що наразі в Криму почалася кампанія з поставлення чоловіків на військовий облік. У разі неявки влада загрожує притягненням до відповідальності згідно з російським законодавством. Автори звернення вважають, що "основною мішенню" російської мілітаризованої машини "є молоді кримськотатарські хлопці - генофонд нації".

У зв'язку з цим учасники конференції закликають Генсека ООН допомогти і просять його не допустити знищення кримськотатарського народу. "Захистіть нас. Не дозволяйте російському уряду забирати наших дітей у свою армію", - йдеться у висновку звернення до Генсека ООН.

Очікується також звернення до турецької та української влади.

Раніше повідомлялося, що з початку незаконної анексії Криму Російською Федерацією було викрадено 21 кримського татарина.

Нагадаємо, в суботу, 17 січня, у Сімферополі, проходить всекримська конференція Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, перед початком якої прибула група невідомих осіб, намагаючись зірвати проведення заходу. Близько трьох десятків людей з криками "провокатори" спробували прорватися до будівлі, де проходила реєстрація учасників. Кільком із них дозволили взяти участь у заході. Разом з цим представники Меджлісу кримськотатарського народу викликали поліцію.

Пізніше група людей у спортивних костюмах прорвалася до залу і напала на організаторів конференції.

Після невеликої бійки, яку влаштували невідомі у спортивних костюмах, всекримська конференція Комітету із захисту прав кримськотатарського народу продовжила свою роботу, ухваливши звернення до Генсека ООН Пан Гі Муна.

Група молодих людей, яка напала на організаторів конференції, покинула зал і зараз вони перебувають на вулиці. У залі, крім самих учасників конференції та співробітників поліції, перебувають люди в штатському, ймовірно, співробітники ФСБ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: Генсека ООН, кримські татари, російської агресії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]