Ср, 2024-04-24, 13:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:57
Генштаб повідомив тривожні новини з Придністров'я - війська рф готуються вивозити сім'ї
Інші останні Новини світу

Повідомляється, що обстановка у Придністровському регіоні залишається складною.

Обстановка в Придністровському регіоні Республіки Молдова залишається складною.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України в Facebook.

"Підрозділи оперативної групи російських військ продовжують перебувати у повній бойовій готовності. Збройні формування Придністровського регіону Республіки Молдова несуть службу у посиленому режимі. Проводиться підготовка до евакуації родин офіцерів оперативної групи російських військ", - мовиться у дописі.

Загострення у Придністров'ї: що відомо

25 і 26 квітня сталися вибухи у будівлі "міністерства держбезпеки ПМР" у Тирасполі, у військовій частині в селі паркани, а також була підірвана вежа радіотелецентру "Маяк".

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України ці вибухи назвали провокацією, організованою спецслужбами росії. Також українська розвідка повідомляла, що війська рф мають намір завдати ракетного удару по Придністров'ю і готують в цьому регіоні провокації на травневі свята.

Раніше в рф заявили, що під час другого етапу "спецоперації" в Україні російська армія планує встановити повний контроль над Донбасом, який дозволить створити сухопутний коридор до Криму, і контроль над півднем України, який надасть "зс рф ще один вихід до Придністров'я, де спостерігаються факти утиску російськомовного населення".

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська, що знаходяться на території Придністровського регіону Молдови, приведені в повну бойову готовність.

Президент Володимир Зеленський про готовність ЗСУ до можливої агресії рф з території Придністров'я.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 435 | Додав: adminA | Теги: вивіз, и сім'ї, Придністров'я, війська РФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]