Чт, 2024-04-18, 03:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:01
Геращенко: якщо треба, нехай допитують в Україні, в Росію не відпустимо - до Дурицької приставили охорону
Інші останні Політичні новини

Громадянку України Ганну Дурицьку, яка стала свідком вбивства Бориса Нємцова в Москві, охороняють українські правоохоронці, які не вважають за доцільне випускати її за межі країни для проведення подальших слідчих дій в Росії.

Про це заявив народний депутат Антон Геращенко у програмі "Право на владу" на телеканалі 1+1.

"Слава Богу, що свідок у даній справі (вбивство Бориса Нємцова - ред.) перебуває в Україні. За рішенням міністра внутрішніх справ їй надана охорона для того, щоб не було можливості на неї зазіхати або якимось чином впливати на неї", - сказав Геращенко.

При цьому він висловив припущення про недоцільність відпускати свідка знову до Росії.

"Я думаю, що подальші слідчі дії ми будемо проводити, не виїжджаючи з території України. Тобто, нехай російські слідчі, якщо потрібно буде допитати цю дівчину, українку, приїжджають сюди до нас і допитують її тут. До Росії її, я думаю, ми не відпустимо", - заявив Геращенко.

Раніше в СК РФ повідомили, що з Дурицької взяли підписку про нерозголошення всіх обставин справи в інтересах слідства. Сама вона в інтерв'ю російського телеканалу "Дождь" не розказала жодних конкретних подробиць злочину, крім того, що вбивця йшов ззаду і стріляв Нємцову в спину. Модель не запам'ятала ні особи кілера, ні марки автомобіля, на якому він зник.

Нагадаємо, увечері 27 лютого відомого російського опозиційного політика Бориса Нємцова застрелили в центрі Москви. 1 березня траурний марш в пам'ять про вбитого політика пройшов у центрі столиці та інших містах Росії.

Слідчий комітет РФ назвав кілька основних версій вбивства опозиційного політика.

Російські ЗМІ вже опублікували деякі подробиці вбивства.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 942 | Додав: adminA | Теги: Дурицької, Україні, допит, охорону, геращенко, Росію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]