Пт, 2024-03-29, 07:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:51
Гігантські прапори України розгорнули на Потьомкінських сходах в Одесі та на Харківському шосе у Києві
Інші останні Новини з регіонів України

В Одесі над Потьомкінськими сходами розгорнули 23-метровий прапор України. Як передає УНІАН, підняття прапора відбулося в рамках Вишиванкового фестивалю, який проходить на Приморському бульварі. На захід прийшли сотні людей, вони стояли по обидва боки сходів, а також вгорі, біля пам'ятника Дюку, і внизу – ближче до моря.

Прапор розгорнули від низу до верху під радісні вигуки й аплодисменти присутніх, які скандували: "Слава героям!", "Слава Україні!", "Одна єдина соборна Україна!".

Тримаючись за прапор, учасники акції заспівали Гімн України.

Відтак через звукопідсилювальну апаратуру включили українські пісні.

У церемонії взяли участь дівчата-барабанниці, які в певні моменти вибили дріб.

Як пояснили організатори дійства, кожен метр прапора символізує 1 рік незалежності України.

У Києві працівники міської клінічної лікарні №1 вивісили вздовж Харківського шосе прапор України довжиною 500 м, повідомили у прес-службі КМДА.

"У ці знакові для України дні всі медичні заклади міста прикрашають свою територію державними символами та намагаються створити особливу атмосферу шани та гордості за Україну для тих громадян, які зустрічають свята у лікарнях міста", - йдеться у повідомленні.

Щороку 23 серпня в Україні відзначають День Державного Прапора.

Цього дня 1991 року після поразки заколоту ДНКС у Москві група патріотично налаштованих народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор до сесійної зали Верховної Ради. Освячення національного прапора було проведено священиком УАПЦ Петром Бойком.

Проголошення державної незалежності України відбулося наступного дня, 24 серпня 1991 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: Києві, Харківському шосе, Потьомкінських сходах, одесі, прапори України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]