Пт, 2024-05-03, 06:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:28
гіркін анонсував "кумедні" події в росії - Ходорковський підтримав заколот пригожина
Інші останні Новини російської федерації

Громадянська війна в росії може стартувати вже в найближчі години, публічні особи вже почали визначатися зі стороною, яку підтримають.

Російський опозиціонер Михайло Ходорковський, який понад 10 років провів у в'язниці через особистий конфлікт з володимиром путіним, підтримав дії ватажка "Групи вагнера" євгена пригожина. Відповідний пост він опублікував.

"Пригожинський заколот, незважаючи на свою половинчастість і непідготовленість – найсильніший удар по путінській репутації. кремлівські тролі розганяють, що завтра все буде ОК. На жаль їм - не буде!" - пише Ходорковський.

Він зазначає, що ситуація однозначно свідчить про остаточний вихід "групи вагнера" і її лідера з-під контролю кремля. Примітним колишній олігарх вважає той факт, що зараз пригожин "слово в слово" озвучує те, що говорить "антивоєнна опозиція" з початку війни.

У цьому контексті опозиціонер закликав свою аудиторію підтримати вагнерівців і їхнього лідера, а також не дати владі зупинити пригожина на шляху до москви.

"Допомагати з бензином і солярою, переконувати тих, кого пошлють його зупиняти, що ворог у нас зараз спільний. Так, допомагати хоч бісу, якщо він вирішив виступити проти цього режиму! Якщо один злочинець готовий перешкодити іншому – не час крутити мордою - зараз треба допомогти, а потім, якщо доведеться, будемо битися і з цим.. І так, це лише початок, - закликає Ходорковський.

Колишній польовий командир бойовиків "днр" ігор гіркін, коментуючи заяву опозиціонера, попередив, що це лише початок – головне почнеться, коли провладні фігури почнуть підтримувати пригожина.

"Ходорковський закликав підтримати пригожина. Не дивно жодного разу. Цього слід було очікувати. А ось коли почнуть "перевзуватися" діючі чиновники і пропагандони – буде забавніше. А вони вже почали. Ось Шуригін, наприклад, вже "оголосив нейтралітет".  Дрібниця, звичайно, але знакова дрібниця", – написав гіркін.

Заколот пригожина і вагнерівців

Вранці 24 червня пригожин зустрівся із заступником Міністра оборони рф Юнус-Беком євкуровим у штабі Південного військового округу в Ростові. Там пригожин зажадав привезти до нього начальника Генштабу росії валерія герасимова і главу Міноборони рф шойгу. В іншому випадку пригрозив походом на москву.

Крім Ростовської області події розвиваються і на території Воронезької області. Місцевий губернатор повідомив, що по трасі М-4 "Дон" на території регіону їде колона військової техніки, і закликав громадян не користуватися поки цією дорогою. Він не сказав, чия це колона, але враховуючи, що до цього про пересування регулярної армії губернатори в подібних повідомленнях ніколи не повідомляли, ймовірно, мова йде про ще один великий підрозділ вагнерівців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 541 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]