Пт, 2024-04-19, 16:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:27
Глава британської делегації в ПАРЄ розкритикував Францію і Німеччину за повернення РФ - «Я нажаханий»
Інші останні Новини світу

«Я нажаханий»: Глава британської делегації в ПАРЄ розкритикував Францію і Німеччину за повернення РФ

Глава британської делегації закликав Україну не залишати ПАРЄ

Глава британської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Роджер Гейл засудив рішення про повернення Росії в ПАРЄ, назвавши його «зрадою принципів у відповідь на шантаж».

У коментарі Голосу Америки він заявив, що ті, хто голосував за повернення Росії, підірвали довіру до ПАРЄ.

«Я нажаханий тим, як повелися дехто з моїх колег у Парламентській асамблеї. Я вважаю, що вони підірвали довіру до ПАРЄ. Я побоююся, що вони і всі ми ще пожалкуємо через це. Я припускаю, що і зараз дехто, повернувшись додому, розмірковує, чи правильно вони вчинили. Відповідь на це — ні. Вони вчинили неправильно», — сказав Гейл.

Депутат висловив думку, що делегати Франції одноголосно з парламентаріями Німеччини та інших країн голосували заради грошей, щоб отримати затримані Росією багатомільйонні сплати в бюджет Ради Європи.

Також він переконаний, що Німеччина і Франція голосували за свої національні інтереси.

«У випадку Німеччини — газопровід Північний потік 2. У випадку партії Макрона Вперед — це інтереси у знятті санкцій, щоб знову продавати французькі товари Росії. І це, напевне, найбільші чинники. Це не має нічого спільного з принципами і з правами людини, нічого спільного з умовами життя людей в Росії. Твердження, що росіяни можуть втратити доступ до Європейського суду з прав людини — нісенітниця, бо вони фактично вже зараз не мають до нього доступу», — підкреслив Гейл.

У той же час він закликав Україну не залишати організацію у відповідь на повернення в неї представників Росії.

«Моя порада, як великого друга України, полягає у тому, щоб залишатися організації і відстоювати свої принципи. Не опускайтеся до рівня Російської Федерації. Залишайтеся в комітетах, як би не важко було сидіти поруч з людьми, які на вашу думку не повинні там бути. Нам треба пересилити себе і боротися. Я хотів би, щоб Україна, Грузія, Молдова, країни Балтії і всі, хто голосували разом, залишалися і захищали права людини, в які ми віримо», — сказав Гейл.

26 червня ПАРЄ прийняла рішення про підтвердження повноважень делегації РФ без обмежень, незважаючи на порушення Москвою принципів Ради Європи.

Раніше ПАРЄ прийняла резолюцію, яка забезпечує повернення Росії в організацію без виконання міжнародних зобов’язань. Її підтримали 118 делегатів, 62 висловилися проти.

Перед цим на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи відхилили пропозицію делегації України розглянути поправки до резолюції по поверненню РФ в організацію.

25 червня РФ офіційно подала заявку на участь в ПАРЄ.

Делегація України вже призупинила свою роботу в літній сесії ПАРЄ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: Німеччин, глава британської делегації в ПАРЄ, РФ, Франція, критика | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]