Пт, 2024-04-26, 06:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:05
Глава ЦВК обурений підрахунком голосів в окружкомах Києва
Інші останні Політичні новини
Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал називає неподобством ситуацію з підрахунком голосів у деяких окружкомах Києва.

Те, що відбувається в Києві, неподобство, якщо не дикість. Коли так повільно рахують голоси, коли комісії так довго не можуть прийняти рішення, то з'являються формальні підстави як мінімум для сумнівів. Поки немає можливості стверджувати щось категорично, але в мене є підозра, що це неподобство межує, а можливо, і виходить за межі здорового глузду, порядності й закону ", - сказав глава ЦВК в інтерв'ю тижневику ZN.UA.

На його думку, затягування процесу підрахунку голосів та оприлюднення відповідної інформації "об'єктивно ставить питання щодо чистоти й законності того, що відбувається на деяких дільницях".

"Київ - дуже складний регіон. Не всім же щастить бути кураторами тих регіонів, де все тип-топ. Магері, куратору столиці, я відверто сказав: "Андрію, їдьте на місце. Ваша присутність має вплинути на ситуацію". Це не було офіційне доручення, це була порада. Коли він з'являвся в ОВК, процес зрушувався з мертвої точки. Як тільки він виїжджав з місця, гальмування й бродіння поверталися". - Розповів Шаповал.

Він також висловив переконання, що такій ситуації в столичних окружкомах та в деяких інших місцях "повинна бути дана адекватна оцінка". "Вседозволеність не можна прощати. Повторюю: достатня кількість гучних показових процесів буде хорошою профілактикою до наступних виборів", - підкреслив глава ЦВК.

Станом на ранок суботи, 3 листопада, в Центральну виборчу комісію не надійшли дані 100% опрацювання протоколів в електронному вигляді з п'яти округів - № 11 (Вінниця), № 94 (Обухів, Київська область), № 95 (Ірпінь, Київська область), № 197 (Канів, Черкаська область) та № 223 (Київ, Шевченківський район).

Згідно з даними ЦВК, станом на 9.00 суботи по багатомандатному загальнодержавному округу оброблено 99,79% протоколів: Партія регіонів набрала 30,00% голосів виборців, "Батьківщина" - 25,53%, УДАР - 13,95%, КПУ - 13,18% , "Свобода" - 10,44%.

Раніше повідомлялось, що у зв'язку з виборами Верховної Ради обговорюється можливість кадрових ротацій у Центвиборчкомі, оскільки нові парламентські партії не мають у ньому своїх представників.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: Глава ЦВК, окружкомах Києва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]